Nogomet

Lyon uhvatio pravu formu taman prije finala Kupa, PSG će biti pravi izazov

Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2024.
Lyon uhvatio pravu formu taman prije finala Kupa, PSG će biti pravi izazov
Foto: EPA

U finalu Kupa Francuske danas se u Lilleu sastaju Lyon i PSG. Lyon se nada kako će uhvatiti jedan trofej ove sezone, ali na putu mu stoji snažni PSG…

Kako je u početku sezone izgledalo, Lyon je još dobro izvukao ovu sezonu u na kraju ipak može biti zadovoljan. Dugo je bio pri dnu u borbi za ostanak u ligi, navijači su bili iznimno nezadovoljni, ali na kraju je ipak uspio pronaći dobru formu i dovući se do šestog mjesta i Eurospke lige.

Igraj na PSG - Lyon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na formu i igre u posljednje vrijeme, da je ostalo još malo vremena, tko zna, možda bi Lyon preskočio i Niceu koja je završila s dva boda više pa i zaprijetio Lilleu koji ima šest bodova više i igrat će u kvalifikacijama Europske lige.

Lyon bi ovaj dobar završetak sezone mogao začiniti osvajanjem trofeja pobjednika Kupa Francuske što neće biti jednostavno s obzirom da mu na drugoj strani stoji snažni PSG, aktualni prvak i nedvojbeno najjača francuska momčad.

Međutim, u jednoj utakmici sve je moguće i u Lyonu se nadaju kako mogu do trofeja. Ove sezone su dva puta vrlo uvjerljivo poraženi od Parižana i to s po 4:1 te ovo vide kao priliku za dobar uzvrat.

Parižani pak žele osvojiti i ovaj trofej, Kup su posljednji put uzeli 2021. godine, posljednja dva izdanja su im izmaknula iz ruke. Prošle godine tako je Kup posve neočekivano osvojio Toulouse.

Parižani u ovaj dvoboj ulaze kao favoriti i žele u Lilleu otići do kraja. Od PSG-a se oprašta Kylian Mbappe i želi to učiniti s novim trofejom u rukama.,

Mjesto, vrijeme, sudac

Lille, Stade Pierre-Mauroy, 21:00

Sudac: Francois Letexier

Nedostaju

Lyon: -

PSG: Hernandez, Kimpembe, Kurzawa, Rico (ozljede)

Prošli dvoboj

Oba ovosezonska dvoboja završena su pobjedom PSG-a 4:1. Posljednji je igran u Parizu gdje je svih pet golova palo već u prvom poluvremenu.

Prognoza

PSG je i ovdje favorit. Ima kvalitetniju i opasniju momčad, bilo bi iznenađenje kada to ne bi iskoristio. Bilo bi iznenađenje, ali nje i senzacija.

Foto: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!