Rukomet

Hamburg domaćin završnog turnira EHF Europske lige, njemački dvoboj u polufinalu

Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2024.
Hamburg domaćin završnog turnira EHF Europske lige, njemački dvoboj u polufinalu
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Sama je završnica rukometne sezone, a ovog vikenda je na rasporedu završni turnir Europske lige. Četiri kluba nadaju se kako će otići do kraja i osvojiti trofej…

Prvi put nakon 2021. godine tri njemačke momčadi sudjelovat će na završnom turniru Europske lige. Te 2021. godine na završnici su se našli Magdeburg, Füchse Berlin i RN Löwen, a ove godine bore se Flensburg, Füchse Berlin i RN Löwen.

Igraj na RN Löwen - Füchse Berlin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uljez među ovim momčadima je Dinamo iz Bukurešta koji je u polufinalu igrati protiv Flensburga. S Dinamom u utrci za titulu je Luka Cindrić koji odlično odrađuje posao u rumunjskom prvaku.

Zvučnije će biti ono drugo polufinale, njemački klasik u kojem se sastaju Füchse Berlin i Rhein Neckar Löwen. Obje momčadi vide svoju priliku za ulazak u finale i borbu za trofej.

RN Löwen je u nokaut fazi za prvog protivnika imao našički Nexe kojeg je eliminirao s dvije pobjede. Već u prvoj utakmici u Našicama je dominirao i stvorio razliku slaveći s 24:19. U uzvratu u Njemačkoj još jednom je došao do pobjede i to sa 31:29. U četvrtfinalu imao je nešto teži posao, igrao je protiv Sportinga iz Lisabona i slavio s 32:29 u prvoj utakmici dok je u uzvratu poražen s 29:28.

Füchse je bio još uvjerljiviji te je u osmini finala igrao protiv Kadettena i dva puta ga svladao. Prvu pobjedu ostvario je s 32:28, a zatim je slavio s 34:28 i tako rutinski izborio prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Tamo ga je čekao Nantes i nakon 33:33 u prvom susretu, u uzvratu su Berlinčani bili uvjerljivi s 37:30.

Mjesto, vrijeme, suci

Hamburg, Barclays Arena, 18:00

Suci: Dalibor Jurinović, Marko Mrvica (Hrvatska)

Prošli dvoboj

U oba ovosezonska dvoboja između Löwena i Füchsea, pobjedu je odnijela momčad iz Berlina. U prvom susretu na svom parketu slavila je s 38:32, a u drugom dvoboju u gostima je bila bolja s 36:28.

Prognoza

I ovdje je Füchse favorit. Ima na papiru bolju momčad, pun je samopouzdanja nakon posljednjih pobjeda i ovdje je bliže finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!