Nogomet

Celticu titula prvaka, Rangersi uzeli Liga kup, tko će Škotski kup?

Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2024.
Celticu titula prvaka, Rangersi uzeli Liga kup, tko će Škotski kup?
Foto: EPA

Celtic i Rangersi sastaju se danas u finalu Škotskog kupa. Ove sezone i jedni i drugi su uzeli već po jedan trofej, ali žele i ovaj…

Škoti zaključuju ovu sezonu finalom Kupa u kojem se sastaju Celtic i Rangersi. Kada su njihovi dvoboji u pitanju, tenzije su uvijek povišene, a pogotovo kada se radi o borbi za trofeje u kojoj se sada nalaze.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rangersi su iskoristili kiks Celtica krajem prošle godine u Liga kupu te su u tom natjecanju otišli do kraja i u finalu slavili s 1:0 protiv Aberdeena.

Celtic je svoj trofej uzao u prvenstvu, na kraju je imao velikih osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Rangersom koji je u završnici potpuno posustao. U posljednja tri kola upisao je poraz od Celtica u dvoboju odluka te remi kod Heartsa. Da je Rangers slavio protiv Celtica, bilo bi vrlo napeto do kraja.

Malo je nedostajalo da Celtic i u Škotskom kiksa i ostane bez finala, u polufinalu je uz puno muke eliminirao Aberdeen koji se dva puta spašavao iz teške situacije i na kraju ipak slavio na penale.

S druge strane Rangers je u polufinalu na suprotnoj strani imao Hearts te ga je svladao s 2:0 bez ikakvih problema.

Mjesto, vrijeme, sudac

Glasgow, Hampden Park, 16:00

Sudac: Nick Walsh

Prošli dvoboj

Četiri puta su se Celtic i Rangersi susreli ove sezone, Celtic je tri puta slavio, sva tri puta s golom razlike, a jedan dvoboj okončan je 3:3.

Prognoza

Celtic je kvalitetniji i u boljoj formi te je bliži trofeju.

FOTO: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!