Košarka

Celticsi donose 2-0 u Indianapolis, pobjeda ih jako približava finalu lige

Branimir Korać • subota, 25.05.2024.
Celticsi donose 2-0 u Indianapolis, pobjeda ih jako približava finalu lige
Foto: EPA

Nakon dvije odrađene utakmice u Bostonu, Celticsi i Pacersi sele u Indianapolis. Indiana ako želi u finale lige, mora uzeti dvije pobjede na svom parketu…

Pacersi nisu uspjeli u namjeri da dođu do barem jedne pobjede u gostima kod Celticsa. Odigrali su odličnu prvu utakmicu, u drugoj je Boston bio bolji i zasluženo je slavio.

Igraj na Indiana Pacers - Boston Celtics na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi susret je pokazatelj Indiani kako bi trebala igrati protiv Bostona, no postoji problem, a to je ozljeda Tyresea Haliburtona koji je nosio Indianu u tom susretu, a upitan je za nastup u trećoj utakmici.

Iz Indiane ne odustaju od Haliburtona i njegov status je još uvijek upitan te ga pokušavaju osposobiti za nastup. Nema nikakve dvojbe da su šanse Pacersa bez njega ipak znatno manje.

Prema dosad prikazanom, Boston s razlogom nosi status prvog favorita za titulu prvaka i nije daleko od toga da dohvati finale. Na svom parketu odradio je posao, upisao dvije pobjede i ako već jednom slavi u Indiani, stavit će Pacerse u iznimno tešku poziciju što znači da bi Indiana morala čak dva puta slaviti u Bostonu i više ne izgubiti nijednu utakmicu.

Očekuje se zanimljiv dvoboj, posebno ako Pacersi osposobe Haliburtona. U protivnom će biti teško.

Mjesto, vrijeme

Indianapolis, Gainbridge Fieldhouse, 2:30

Nedostaju

Indiana Pacers: Tyrese Haliburton (pod upitnikom)

Boston Celtics: Kristaps Porzingis (ozljeda)

Prošli dvoboj

Boston je dobio oba susreta na svom parketu. U prvom je slavio tek u produžetku dok je u drugoj utakmici bio uvjerljiviji sa 126:110.

Prognoza

Iako je Indiana domaćin, nekako vuče na pobjedu Celticsa. Izgledaju odlično, ove sezone najbolje i Indiani za svaku pobjedu treba vrhunski nastup.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!