Zimski sportovi

Češka pred svojima navijačima izborila finale Svjetskog prvenstva nakon 14 godina

Mario Borko • subota, 25.05.2024.
Češka pred svojima navijačima izborila finale Svjetskog prvenstva nakon 14 godina
Foto: EPA

Hokejaši Češke uspjeli su pred svojim navijačima svladati Švedsku i tako izboriti svoje osmo finale na Svjetskim prvenstvima. U finalu čekaju pobjednika susreta između Švicarske i Kanade...

Na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu u Češkoj dobili smo prvog finalista, a to je upravo reprezentacija domaćin. Hokejaši Češke su sa 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) bili bolji od Švedske koja je tako peto prvenstvo za redom ostala bez finala.

Igraj na Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šveđani su bolje ušli u utakmicu i nakon devet minuta pogocima Johanssona i Petterssona imali su prednost od 2:1. Ipak Češka je izjednačila samo minutu kasnije, a potom su mreže mirovale do druge trećine. U njoj su Česi prelomili utakmicu s tri gola u razmaku od samo tri minute.

Ondrej Kase i Martin Nečas postigli su dva u, istoj, 27. minuti, a u 30. je Dominik Kubalik donio ogromnu prednost od tri gola. Joel Eriksson Ek vratio je pred kraj drugog perioda kakve-takve šanse Šveđanima, ali Lukas Sedlak je s dva gola u zadnjoj trećini samo potvrdio slavlje domaćina.

Češka se tako nakon 2010. vratila u finale Svjetsko prvenstva, a tada je i osvojila svoj posljednji naslov. Za sedmi će u finalu igrati protiv pobjednika u ogledu između Švicarske i Kanade.

Šveđani su 11 puta bili prvaci Svijeta, 2017. i 2018. vezali su dva naslova, a od tada više nisu nastupali u finalu. Za svoju 45. medalju na Svjetskim prvenstvima borit će se u utakmici za treće mjesto.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, polufinale
Češka – Švedska 7:3(2:2, 3:1, 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!