Nogomet

Nogometašice Barcelone obranile naslov prvakinja Europe!

Mario Borko • subota, 25.05.2024.
Nogometašice Barcelone obranile naslov prvakinja Europe!
Foto: EPA

U finalu Lige prvaka nogometašice Barcelone bile su bolje od nogometašica Lyona i tako stigle do svog trećeg naslova prvakinja Europe. Španjolke su nakon dva poraza u finalima napokon pronašle lijek za Francuskinje...

Tjedan dana prije muškog finala Lige prvaka na San Mamesu u Bilbau odigrano je žensko. U susretu dviju najuspješnijih ekipa posljednjih godina slavile su nogometašice Barcelone koje su s 2:0 bile bolje od nogometašica Lyona. Ovo je bilo treće finale Lige prvaka u kojem su se susreli navedeni klubova, a prvi puta da su slavile Španjolke.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi dio nije obilovao prilikama. Opasnija je bila Barcelona koja je dominirala u posjedu i imala dvostruko više udaraca. Blaugrana je bila bolja i u nastavku, a San Mames je proključao u 64. minuti. Mariona Caldentey “podvalila“ je loptu Aitani Bonmati koja se sjajno ubacila iz drugog plana i pucala snažno iz kosa.

Vanessa Gilles pokušala je blokirati udarac, ali je samo malo promijenila smjer lopti što je bilo dovoljno da Christiane Endler na golu bude nemoćna. Francuskinje su nakon toga krenule svim snagama u napad, bile su opasnije, ali nisu uspjele kapitalizirati svoje prilike.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Konačno rješenje došlo je u petoj minuti sudačke nadoknade kada je Alexia Putellas, nakon povratne lopte Claudie Pine, snažno pogodila pod gredu za veliko slavlje i drugi uzastopni naslov Lige prvaka.

U posljednjih devet sezona, Francuskinje su pehar dizale šest puta, a ovo je bio treći put za Španjolke. Barcelona je do sad dva puta gubila finala i to upravo od Lyona, ali sad je i toj tradiciji došao kraj.

Liga prvaka žene, finale:
Barcelona – Lyon 2:0

FOTO:EPA/LUIS TEJIDO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!