Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši i dalje stopostotni, upisana pobjeda i protiv Portugala

Branimir Korać • subota, 25.05.2024.
Hrvatski odbojkaši i dalje stopostotni, upisana pobjeda i protiv Portugala

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija i dalje je stopostotna u Zlatnoj Europskoj ligi. U četvrtoj utakmici igrala je protiv Portugala i slavila s 3:1...

Vrlo zanimljiv i ravnopravan dvoboj na turniru u Rumunjskoj odigrali su odbojkaši Hrvatske i Portugala. Hrvatska je slavila s 3:1 i tako je i dalje bez ijednog poraza.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naravno da nije bilo jednostavno, Portugalci imaju dobru reprezentaciju i očekivao se težak dvoboj, ali Hrvatska izgleda odlično i još jednom je znala pronaći put do pobjede.

Prvi set Hrvatska je dobila s 26:24, a mogla je i lakše do seta. Imala je četiri poena prednosti u završnici, ali Portugal se uspio vratiti, no ne i dovršiti preokret.

U drugom setu Hrvatska je imala potpunu kontrolu i dobila ga je s 25:22 da bi Portugal na vrlo sličan način odgovorio u trećem.

Bilo je vrlo bitno uzeti četvrti set i zbog bodova i zbog psihologije s obzirom da bi bilo vrlo teško odraditi peti set i podići se nakon što se Portugal vratio iz teške situacije. Hrvatski odbojkaši su uspjeli, dobili su ga s 25:22 i odnijeli pobjedu.

Najučinkovitiji su bili Marko Sedlaček s 20 poena i Petar Đirlić s 19 poena. Kod Portugala Nuno Marques je upisao 17 poena.

Sljedeći hrvatski protivnik bit će Sjeverna Makedonija s kojom igra 31. svibnja.

Zlatna Europska liga:
Portugal - Hrvatska 1:3 (24:26, 22:25, 25:22, 22:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!