Košarka

Celticsi preokretom do treće pobjede i dolaska nadomak finala lige

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.05.2024.
Celticsi preokretom do treće pobjede i dolaska nadomak finala lige
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su s 3-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije i nadomak su titule konferencijskog prvaka te prolaza u finale NBA lige. Posao u trećoj utakmici nije bio lagan...

Odigrali su Indiana Pacersi dvije od tri jako dobre utakmice u seriji protiv Bostona, napravili u njima sve što je potrebno za pobjedu, ali zaostaju 3-0 i pred eliminacijom su.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Boston je i noćas pronašao put do pobjede iako je Indiana odradila dobru utakmicu i s prednosti ušla u završnicu.

Slično kao u prvoj utakmici u Bostonu kada su stvorili velike probleme Celticsima, Pacersi su ponovno bili u igri za pobjedu do samog kraja, međutim u ključnim trenucima Boston je pokazao zašto je ove sezone najbolja momčad lige.

Oslabljeni Pacersi ipak nisu mogli računati na Tyresea Haliburtona što je bio svakako veliki udarac, međutim i bez njega su igrali vrlo dobro.

U odličnoj drugoj dionici domaćin je uspio pobjeći na 64:46 i u tim trenucima Boston je bio u problemima, dobra igra domaćina prenijela se i na treću dionicu gdje je Indiana još jednom došla do plus 18, ali uspjeli su Celticsi do kraja četvrtine doći na jednoznamenkastu razliku.

Minutu i 26 sekundi do kraja Andrew Nembhard s linije slobodnih bacanja pogodio je za 111:106 i bili su to posljednji poeni domaćina na susretu.

Al Horford i Jrue Holiday do kraja su kreirali preokret i osigurali pobjedu.

Najbolji kod Bostona bili su Jayson Tatum s 36 poena, deset skokova i osam asistencija, Jaylen Brown s 24 poena i Al Horford s 23 poena i pet skokova.

Kod Pacersa Nembhard je ubacio 32 poena uz devet asistencija, TJ McConnell dodao je 23 poena, devet skokova i šest asistencija, a po 22 poena upisali su Pascal Siakam (šest asistencija) i Myles Turner (deset skokova).

NBA doigravanje, finale Istoka:
Indiana Pacers - Boston Celtics 111:114 (0-3)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!