Rukomet

Njemačko finale Europske lige, Dinamu je previše nedostajao Cindrić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.05.2024.
Njemačko finale Europske lige, Dinamu je previše nedostajao Cindrić
Foto: EPA

U finalu EHF Europske lige sastat će se dobro poznati rivali Flensburg i Füchse. U finalu u Hamburgu tako ćemo po treći put u četiri sezone u formatu Europske lige, dobiti njemačkog pobjednika…

Flensburg i Füchse opravdali su status favorita u polufinalu Europske lige i igrat će u finalu. Füchse je branitelj naslova, međutim Flensburg ima sjajnu momčad, na papiru i najjaču te će biti vrlo opasan protivnik.

Igraj na Flensburg - Füchse na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošle sezone Njemačka je imala dva predstavnika na završnom turniru, Füchse je preko Montpelliera izborio prolaz u finale dok je Göppingen zaustavljen u polufinalu neočekivanim porazom od Granollersa čime je spriječeno njemačko finale. Španjolci ipak nisu uspjeli u finalu iznenaditi, sastav iz Berlina glatko je slavio s 36:31.

Ovdje je Füchse u polufinalu igrao protiv Rhein Neckar Löwena i vrlo uvjerljivo slavio s 33:24. Nije to iznenađenje, Löwen ima dosta problema ove sezone i sam plasman na Final Four već je uspjeh sam po sebi.

Flensburg je pak izdominirao protiv Dinama kojem je nedostajao Luka Cindrić, a Rumunji su bez njega ipak dosta slabija momčad. Osjetio se njegov izostanak te je Flensburg imao olakšan posao.

Navijači su u polufinalu malo ostali razočarani, nadali su se kako će biti malo više neizvjesnosti, a oba susreta dosta rano su odlučena. Finale bi ipak trebalo ponuditi drugačiju pričui, bit će to dvoboj dvije uistinu najbolje momčadi Europske lige.

Mjesto, vrijeme, suci

Hamburg, Barclays Arena, 18:00

Suci: Javier Alvarez Mata, Yon Bustamante Lopez (Španjolska)

Prošli dvoboj

Ove sezone ovi protivnici su se sastali tri puta. U prvenstvu je Füchse kod kuće slavio s 32:31 dok je u Flensburgu bilo 31:31. U susretu za treće mjesto na završnom turniru DHB Pokala Flensburg je bio uspješniji s 31:28.

Prognoza

Potpuno izjednačen dvoboj, moglo bi biti vrlo neizvjesno do samog kraja, ne bi bilo iznenađenje da nakon 60 minuta nemamo pobjednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!