Rukomet

Njemačko finale Europske lige, Dinamu je previše nedostajao Cindrić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.05.2024.
Njemačko finale Europske lige, Dinamu je previše nedostajao Cindrić
Foto: EPA

U finalu EHF Europske lige sastat će se dobro poznati rivali Flensburg i Füchse. U finalu u Hamburgu tako ćemo po treći put u četiri sezone u formatu Europske lige, dobiti njemačkog pobjednika…

Flensburg i Füchse opravdali su status favorita u polufinalu Europske lige i igrat će u finalu. Füchse je branitelj naslova, međutim Flensburg ima sjajnu momčad, na papiru i najjaču te će biti vrlo opasan protivnik.

Igraj na Flensburg - Füchse na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošle sezone Njemačka je imala dva predstavnika na završnom turniru, Füchse je preko Montpelliera izborio prolaz u finale dok je Göppingen zaustavljen u polufinalu neočekivanim porazom od Granollersa čime je spriječeno njemačko finale. Španjolci ipak nisu uspjeli u finalu iznenaditi, sastav iz Berlina glatko je slavio s 36:31.

Ovdje je Füchse u polufinalu igrao protiv Rhein Neckar Löwena i vrlo uvjerljivo slavio s 33:24. Nije to iznenađenje, Löwen ima dosta problema ove sezone i sam plasman na Final Four već je uspjeh sam po sebi.

Flensburg je pak izdominirao protiv Dinama kojem je nedostajao Luka Cindrić, a Rumunji su bez njega ipak dosta slabija momčad. Osjetio se njegov izostanak te je Flensburg imao olakšan posao.

Navijači su u polufinalu malo ostali razočarani, nadali su se kako će biti malo više neizvjesnosti, a oba susreta dosta rano su odlučena. Finale bi ipak trebalo ponuditi drugačiju pričui, bit će to dvoboj dvije uistinu najbolje momčadi Europske lige.

Mjesto, vrijeme, suci

Hamburg, Barclays Arena, 18:00

Suci: Javier Alvarez Mata, Yon Bustamante Lopez (Španjolska)

Prošli dvoboj

Ove sezone ovi protivnici su se sastali tri puta. U prvenstvu je Füchse kod kuće slavio s 32:31 dok je u Flensburgu bilo 31:31. U susretu za treće mjesto na završnom turniru DHB Pokala Flensburg je bio uspješniji s 31:28.

Prognoza

Potpuno izjednačen dvoboj, moglo bi biti vrlo neizvjesno do samog kraja, ne bi bilo iznenađenje da nakon 60 minuta nemamo pobjednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!