Košarka

Timberwolvesi u teškoj poziciji, moraju pronaći rješenje za Dončića i Irvinga

Branimir Korać • nedjelja, 26.05.2024.
Timberwolvesi u teškoj poziciji, moraju pronaći rješenje za Dončića i Irvinga
Foto: EPA

Dallas Mavericksi upisali su dvije pobjede u Minneapolisu i u odličnom raspoloženju dočekuju povratak na svoj parket…

Dallas Mavericksi i Minnesota Timberwolvesi večeras se sastaju u trećoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije. Prve dvije utakmice nisu išlo po planu za domaćina, Mavericksi se nadaju kako će oni znati iskoristiti domaći teren.

Igraj na Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Minnesota je bila u Dallasovoj koži u prošloj seriji protiv aktualnih prvaka Denver Nuggetsa. Dobila je prve dvije utakmice u gostima, ali je onda izgubile dvije na svom parketu. Međutim ipak je na kraju prošla u finale slaveći u majstorici u Denveru čime je čak tri utakmice dobila u gostima, a samo jednu kod kuće.

Upozorenje je to za Dallas da se ne smije opustiti i mora igrati kao da nije upisao dvije pobjede u gostima. Vrlo lako se može dovesti u dosta kompleksnu situaciju, Minnesota pobjedama u Dallasu može uhvatiti zamah i sva psihološka prednost koju Mavericksi sada imaju može otići na suprotnu stranu.

U Dallasu velike nade polažu u Luku Dončića i Kyriea Irvinga koji nose ovu momčad. Dončić je jedan od najboljih igrača lige, ima problema s ozljedom, ali unatoč tome igra sjajno. Upravo on je svojom tricom preko Rudyja Goberta donio Dallasu pobjedu u drugom susretu.

Irving je posebna priča, stavio se potpuno u funkciju momčadi, gleda prvenstveno momčad, a ne sebe i igra možda i najzreliju košarku u karijeri. Nisu to dobre vijesti za Timberwolvese, ali imaju i oni dovoljno aduta za okrenuti priču na svoju stranu.

Minnesota je puna igrača visokog renomea od Anthonyja Edwarda, Karl-Anthonyja Townsa, Rudyja Goberta, Mikea Conleyja, ali i Jadena McDanielsa ili Naza Reida koji su u prijašnjim utakmicama iskočili.

Mjesto, vrijeme

Dallas, American Airlines Center, 2:00

Nedostaju

Dallas Mavericks: Maxi Kleber, Olivier Prosper (ozljede)

Minnesota Timberwolves: Jaylen Clark (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prva dva dvoboja u Minneapolisu okončana su pobjedom Dallasa. Mavericksi su slavili u dvije tijesne završnice sa 108:105 i 109:108.

Prognoza

Iako je Dallas domaćin i ima 2-0 u seriji, ne treba Minnesotu još otpisivati. Ovo je vjerojatno ključna utakmica, poraz u ovom susretu značio bi vjerojatno i kraj za Minnesotu.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!