Ostali sportovi

Hrvatska dobila još jednog predstavnika na Paraolimpijskim igrama

Sportnet • nedjelja, 26.05.2024.
Hrvatska dobila još jednog predstavnika na Paraolimpijskim igrama

Za Paraolimpijske igre u Parizu Hrvatska je dobila novog predstavnika. Radi se o mladom parastolnotenisaču Borni Zohilu...

Mladi hrvatski parastolnotenisač Borna Zohil (17) pobijedio je na kvalifikacijskom turniru u Pattayji u kategoriji osam izborivši plasman na Paraolimpijske igre koje će se od 28. kolovoza do 8. rujna održati u Parizu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri mjeseca prije početka 17. ljetnih Paraolimpijskih igara u Parizu, 17-godišnji član STK Pule ostvario je fantastičan rezultat pobijedivši na posljednjem kvalifikacijskom turniru održanom na Tajlandu.

U Pattayji su se dijelile posljednje stolnoteniske vize za Pariz - 11 u muškoj i deset u ženskoj kategoriji, a jednu od njih je dohvatio 17-godišnji mladić iz Pomera, pet kilometara jugoistočno od Pule.

Zohil je plasman u Pariz izborio osvojivši prvo mjesto u kategoriji 8 stojećih igrača.

U skupini je s 3-0 porazio Tajlanđanina Stevena Romana Chinchillu, a potom izgubio od Ming-Fu Hua<7b> iz Kineskog Tajpeha s 2-3.

U četvrtfinalu je nakon velike drame slavio s 3-2 protiv Rusa Artema Iakovleva, da bi u polufinalu još jednom s 3-2 pobijedio Mađara Andrasa Csonku.

U finalu se za plasman u Pariz borio protiv indonezijskog igrača Banyu Tri Mulyoa pobijedivši s 3-1.

U Pattayji je nastupila i Mirjana Lučić u kategoriji 9, doguravši do polufinala u kojem je ispala od Indijke Sahane Ravi s 0-3.

Zohil je tako postao treći hrvatski parastolnotenisač koji je izborio nastup u Parizu nakon Anđele Mužinić Vincetić i Helene Dretar Karić.

Hrvatska za sada za Pariz ima sigurnih 14 putnika u pet sportova.

Para atletika

U japanskom Kobeu završeno je Svjetsko prvenstvo u paraatletici na kojem je nastupilo više od 1.000 atletičara iz 100 zemalja.

Od hrvatskih predstavnika posljednji su na Memorijalnom stadionu Kobe Universiade nastupili Marin Županović (F54, koplje), te Ivana Purkić (F38, disk).

Županović je osvojio šesto mjesto s rezultatom 24.09 što je njegov osobni rekord. Ivana Purkić (F38) je u bacanju diska zauzela deveto mjesto s rezultatom 27.93.

FOTO: Josh Sorenson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!