Nogomet

Bez čuda u Turskoj, Livakovićev Fenerbahče neće uzeti naslov

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 26.05.2024.
Bez čuda u Turskoj, Livakovićev Fenerbahče neće uzeti naslov
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dominik Livaković i Fenerbahče ostali su bez naslova prvaka Turske nakon što Konyaspor nije uspio prirediti iznenađenje protiv Galatasaraya...

Galatasaray je osigurao 24. naslov prvaka Turske pobjedom od 3:1 kod Konyaspora u nedjelju, završivši sezonu s tri boda više od glavnog istanbulskog rivala Fenerbahčea koji nije osvojio prvenstvo već desetljeće.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Galatasaray je trijumfirao drugu godinu zaredom nakon sezone obilježene kontroverzama i nasiljem na terenu i izvan njega.

Argentinski napadač Mauro Icardi zabio je dva puta, a turski veznjak rođen u Švicarskoj, Berkan Kutlu, dodao je treći u pobjedi Galatasaraya u Konyi, zapalivši slavlje među njihovim navijačima diljem Istanbula i šire.

Dva istanbulska kluba bila su iznad ostalih momčadi Superlige u ovom razdoblju, s Galatasarayem koji je završio sa 102 boda i Fenerbahčeom, koji je u zadnjem kolu porazio Istanbulspor sa čak 6:0, s 99 bodova. Trećeplasirani Trabzonspor ima 67 bodova nakon 4-2 domaće pobjede protiv Ankaragucua u nedjelju.

Galatasaray je izgubio samo dvije ligaške utakmice ove sezone, uključujući kod kuće protiv Fenerbahčea prije tjedan dana, što je odgodilo njihovu krunu. Postigli su 92 gola, a primili 26. Fenerbahče je imao samo jedan poraz - ali i šest remija naspram Galatasarayeva tri.

Icardi je bio najbolji strijelac lige s 24 gola ispred Fenerbahčeovog bosanskog napadača Edina Džeke s 21 golom.

Dominik Livaković branio je do 89. minute za Fenerbahče čiji su ga navijači ispratili velikim pljeskom.

Super lig, 38. kolo:
Fenerbahče - Istanbulspor 6:0
Konyaspor - Galatasaray 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!