Košarka

Sjajni Dallas Mavericksi stigli na korak do velikog NBA finala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.05.2024.
Sjajni Dallas Mavericksi stigli na korak do velikog NBA finala
Foto: EPA

Dallas Mavericksi stigli su i do treće pobjede u finalu Zapadne konferencije protiv Minnesota Timberwolvesa. Još im nedostaje jedna za prvo veliko finale nakon 13 godina...

Iza nas je treća utakmica finala Zapadne konferencije u kojoj smo došli još jedan korak bliže putniku u veliko NBA finale. Radi se o Dallas Mavericksima koji su upisali novu pobjedu protiv Minnesota Timberwolvesa.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mavericksi su sinoć slavili prvu pobjedu pred svojim navijačima u ovoj seriji rezultatom 116:107 i poveli 3-0 u seriji. Nikada se nijedna momčad u povijesti NBA doigravanja nije uspjela vratiti od tog zaostatka.

Domaćin je bolje odigrao prve dvije četvrtine i na poluvrijeme je otišao s osam koševa prednosti (60:52). Taj zaostatka Wolvesi su nadoknadili u trećoj dionici pa je uoči zadnjih 12 minuta rezultat bio poravnat (87:87).

Ključnim se pokazala završnica susreta kada su Mavericksi od zaostatka 102:104 napravili seriju od 14:3 za već spomenuti konačni rezultat i pobjedu.

Kyrie Irving ubacio je 33 poena, a isti broj koševa dodao je Luka Dončić (sedam skokova, pet asistencija), dok je P.J. Washington dodao 16 koševa i osam skokova.

Najbolji je kod Wolvesa bio Anthony Edwards s 26 koševa, devet skokova i devet asistencija, Mike Conle dodao je 16 poena, a Jaden McDaniels 15 koševa.

NBA:
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 116:107 (3-0)

FOTO: EPA/CRAIG LASSIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!