Tenis

Rafael Nadal vraća se na Roland-Garros vjerojatno posljednji put

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.05.2024.
Rafael Nadal vraća se na Roland-Garros vjerojatno posljednji put
Foto: EPA

Rafael Nadal danas će odigrati svoj meč prvog kola Roland-Garrosa. Na startu turnira čeka ga četvrti tenisač svijeta Alexander Zverev s kojim će igrati po 11. put u karijeri...

U nedjelju je krenuo drugi Grand Slam sezone, Roland-Garros, a danas će na teren najveći tenisač koji je igrao na pariškoj zemlji, možda i posljednji put u karijeri. Treći meč na glavnom terenu "Phillippe Chartier" iza 11 sati igrat će Rafael Nadal kojem će protivnik biti Alexander Zverev.

Igraj na Zverev - Nadal na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veliki šampion čak 14 puta osvajao je ovaj Grand Slam, posljednji put prije dvije godine kada je u finalu svladao Caspera Ruuda (6:3, 6:3, 6:0). Međutim, početkom 2023. godine se ozlijedio i propustio je cijelu proteklu sezonu, a vratio se početkom ove Brisbaneu gdje je upisao dvije pobjede.

Nakon toga službeni nastup nije imao sve do polovice travnja u Barceloni gdje je svladao Flavija Cobollija pa ispao od Alexa De Minaura. Tri pobjede povezao je na Mastersu u Madridu, a jednu na Mastersu u Rimu. U drugoj rundi talijanskog turnira svladao ga je Hubert Hurkacz, a bilo je to prije 16 dana.

Sa svojih 37 godina na leđima jasno je da neće moći igrati još dugo, ali u razgovoru s medijima nije mogao 100 posto garantirati da će mu ovo biti zadnji nastup na ovom turniru u bogatoj karijeri. Hoće li se od turnira oprostiti odmah u prvom kolu, teško je reći, s obzirom na to da ima vrlo jakog protivnika.

S druge strane mreže naći će se četvrti tenisač svijeta Alexander Zverev s kojim se susreta već u deset navrata Nadal je upisao sedam pobjeda, a Nijemac tri, no zadnji su se put susreli upravo na Roland Garrosu prije dvije godine kad je Nijemac predao meč krajem drugog seta.

Zverev je ove sezone već odigrao 37 mečeva, igra je i polufinale Australian Opena, a prije tjedan dana osvojio je Masters u Rimu. U šest mečeva na turniru izgubio je tek jedan set, u polufinalu od Alejandra Tabila. Protivnik u finalu bio mu je Nicolas Jarry kojeg je svladao sa 6:4, 7:5 čime je najavio nastup na drugom Grand Slamu sezone na najbolji mogući način.

Tri posljednje godine Nijemac je igrao polufinale Roland-Garrosa i sada u pravoj formi traži prvo finale. Deset je godina mlađi od Nadala i nema problema s ozljedama, no kada se radi o pariškoj zemlji, apsolutno sve je moguće.

Što su rekli

Rafael Nadal, španjolski tenisač: "Hoće li ovo biti moj Roland-Garros, to je dugačak odgovor, ali mislim da to trebam odgovoriti jer ćemo izbjegavati buduća pitanja o tome, tako da ću reći. Velika je šansa da će biti moj zadnji, ali mogu li vam to 100 posto reći, ne mogu jer ne mogu predvidjeti što će se događati."

Mjesto, vrijeme

Pariz, treći meč iza 11 sati na Phillippe Chartieru

Zadnji susret

U polufinalu Roland-Garrosa 2022. godine, Nadal je dobio prvi set u tie-breaku, a drugi je otišao isto u 13. igru. Međutim, na početku iste Zverev je predao meč.

Prognoza

U današnjem meču Zverev je apsolutni favorit, ali kada se radi o Nadalu i Roland-Garrosu, ne usudimo se ništa konkretnije prognozirati.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!