Nogomet

Club Brugge u zadnjem kolu potvrdio naslov prvaka Belgije

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.05.2024.
Club Brugge u zadnjem kolu potvrdio naslov prvaka Belgije
Foto: EPA

Do 19. naslova belgijskog prvaka stigao je Club Brugge koji je u posljednjem kolu remizirao protiv Cercle Bruggea. Na drugom mjestu, s bodom zaostatka, završio je Royale Union SG...

Club Brugge je belgijski nogometni prvak po 19. put u svojoj povijesti nakon što je u zadnjem kolu remizirao kod kuće protiv gradskog rivala Cercle de Bruggea 0:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za novu krunu Club Bruggeu je trebao samo bod iz ovog obračuna, a modro-crni su protiv gradskog rivala primili gol u 83. minuti koji je na kraju poništen zbog nedozvoljene pozicije, o čemu će se u Belgiji sigurno govoriti.

Union Saint-Gilloisea je s 2:0 slavio protiv Genka, ali ostao samo bod od naslova. Anderlecht je treći, s četiri boda zaostatka. Naslov prvaka malo je čudo Brugge jer su na kraju regularnog dijela sezone s 51 bodom među 18 klubova zaostajali za Unionom čak 19 bodova.

Šest najbolje plasiranih momčadi potom je odmjerilo snage u doigravanju, a loš start Uniona, s četiri uzastopna poraza, omogućio je preokret ekipi Club Bruggeu. Unionu, klubu sa sjedištem na stadionu Marien Forest u Bruxellesu već treću godinu zaredom u zadnjem kolu izmiče naslov.

Za utjehu, momčad predvođena Nijemcem Alexom Blessinom prije desetak dana slavila je pobjedu u belgijskom kupu, prvom nakon 110 godina za jedan od najstarijih klubova u Belgiji. Od 2018. godine Union je u vlasništvu britanskog biznismena i pokeraša Tonyja Blooma, koji je također vlasnik engleskog prvoligaša Brightona.

Belgijsko prvenstvo:
Royale Union SG - Genk 2:0
Club Brugge - Cercle Brugge 0:0

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!