Košarka

Celticsi nadomak prolaza u finale NBA lige, Pacersi igraju za povratak u Boston

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2024.
Celticsi nadomak prolaza u finale NBA lige, Pacersi igraju za povratak u Boston
Foto: EPA

Indiana Pacersi i Boston Celticsi došli su do četvrte utakmice u finalu Istoka, a Celticsi su na korak do prolaska u finale. Dobili su sve tri utakmice u dosadašnjem dijelu serije protiv Indiane…

Obje finalne serije u konferencijama NBA lige zasad prolaze glatko za Boston i Dallas. I jedni i drugi dogurali su do 3-0 i nadomak su prolaza u finale lige.

Igraj na Indiana Pacers - Boston Celtics na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dallas je bio sretniji od Minnesote i dobio je tri utakmice od čega dvije na jednu loptu. Treća utakmica odigrana je noćas, a Dallas je slavio nešto komotnije.

I u seriji između Pacersa i Celticsa također su bile dvije vrlo tijesne utakmice koje su otišle na stranu Celticsa, jedna u produžetku, jedna u regularnom dijelu. Samo su drugu utakmicu u seriji Celticsi dobili glatko.

Vrijeme je za četvrtu utakmicu, a tu će u velikoj mjeri ulogu igrati psihologija. Nakon što su ušli u zaostatak 3-0, Pacersima neće biti nimalo lako zadržati vjeru i nadu u prolaz. Osim što su u visokom zaostatku, pitanje je hoće li moći računati na jednog od svojih najboljih igrača Tyresea Haliburtona.

Ipak, igraju na svom parketu, pred svojim navijačima i pokušat će barem izbjeći metlu. A onda jedino ići od utakmice do utakmice, ne razmišljati o tome što se dogodilo i pokušati se vratiti.

Puno toga prevaguje na stranu Bostona i Indiani neće biti nimalo lako. Celticsi mogu biti opušteni, u situaciji su da mogu potpuno kontrolirati cijelu seriju.

Mjesto, vrijeme

Indianapolis, Gainbridge Fieldhouse, 2:00

Nedostaju

Indiana Pacers: Bennedict Mathurin (ozljeda), Tyrese Haliburton (upitan)

Boston Celtics: Luke Kornet (ozljeda), Kristaps Porzingis (upitan)

Prošli dvoboj

U trećoj utakmici u Indianapolisu Boston je slavio sa 114:111. Domaćin je igrao bez Haliburtona, a Celticsi su to iskoristili i povisili na 3-0 u seriji.

Prognoza

Puno toga je na strani Bostona i lako je moguće da će dovršiti seriju metlom. Pitanje je može li se Indiana oporaviti od ovih udaraca koje je zaradila u ovoj seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!