Nogomet

AIK i IFK Göteborg nisu najbolje startali u sezonu, domaćin traži prekid serije poraza

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.05.2024.
AIK i IFK Göteborg nisu najbolje startali u sezonu, domaćin traži prekid serije poraza
Foto: EPA

AIK Stockholm i IFK Göteborg veliki su klubovi u švedskim okvirima, ali ova sezona za njih baš i nije najbolja. U 11. kolu švedskog prvenstva sastaju se međusobno i traže pobjedu za pomak na ljestvici…

Za razliku od većine prvenstava, švedsko prvenstvo odigrava se svojim najvećim dijelom u toplom razdoblju godine. Tako su Šveđani došli tek do 11. kola, nisu još niti na polovici sezone.

Igraj na AIK - IFK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon prvih 10 kola na vrhu su se odvojili vodeći Malmö i Djurgarden koji ima tri boda manje, ostali zaostaju već više, a AIK Stockholm i IFK Göteborg, jedni od najtrofejnijih švedskih klubova, u donjem su dijelu poretka.

AIK drži desetu poziciju na ljestvici, ali nije u dobroj formi, u posljednja tri kola upisao je jednako toliko poraza i to protiv Siriusa kod kuće s 3:1 te u gostima čak 6:1 kod Elfsborga i 2:1 kod Hammarbyja.

Kolo prije te crne serije Göteborg je ugostio Norrkoping i upisao je pobjedu čak 6:2 što znači da su njegovi susreti vrlo efikasni i s puno pogodaka.

Göteborg je suprotan tome. On ima tri boda manje od AIK-a i nalazi se na 12. poziciji na ljestvici, a u deset odigranih utakmica postigao je tek deset golova, samo posljednjeplasirani Vasteras postigao je manje. No nije ih puno niti primio, tek 14 po čemu je peti u ligi.

Što su rekli

Henning Berg, trener AIK-a: "18 primljenih golova u posljednjih pet utakmica je stvarno previše. Kada primimo prvi pogodak, želimo se što prije vratiti u utakmicu, ali nekada budemo preotvoreni i ostavimo previše prostora iza leđa. Čeka nas protivnik s kojim ćemo se morati boriti od prve minute, fizički je vrlo snažan i očekujem potpuno drugačiju utakmicu od ovih posljednjih."

Mjesto, vrijeme, sudac

Solna, Friends Arena, 19:10

Sudac: Victor Wolf

Nedostaju

AIK: Ali, Edh, Ellingsen, Fesshaie, Guidetti, Milosevic (ozljede), Coulibaly (isključenje)

Göteborg: Abdullahi, Carneil, Dahlberg, Johansson, Mucolli, Salomonsson, Skjellerup, Wendt (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone ovi protivnici u prvenstvu su dva puta remizirali. U Stockholmu je bilo 2:2, a u Göteborgu 1:1.

Prognoza

Očekuje se zanimljiv dvoboj, domaćinu dajemo malu prednost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!