Košarka

El Clasico u polufinalnoj seriji španjolskog košarkaškog prvenstva

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2024.
El Clasico u polufinalnoj seriji španjolskog košarkaškog prvenstva
Foto: EPA

Počela je polufinalna serija španjolskog košarkaškog prvenstva. Danas je na rasporedu prvi dvoboj između Real Madrida i Barcelone…

Jučer je odigrana prva utakmica polufinala doigravanja španjolskog košarkaškog prvenstva u kojoj je Murcia u gostima iznenadila Unicaju. Sastav iz Malage ušao je u ovu seriju kao favorit, ali posrnuo je već u prvoj utakmici i morat će taj kiks ispravljati u Murciji.

Igraj na Real Madrid - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Puno zvučniji i zanimljiviji je drugi polufinalni par u kojem se sastaju Real Madrid i Barcelona. Madriđani ulaze u seriju kao favoriti i općenito se od njih očekuje da prođu u finale, ali ulaze u ovu seriju nakon velikog razočaranja na Final Fouru Eurolige gdje su poraženi u finalu.

Real se mora što prije podići i zaboraviti na ono što se događalo u Berlinu jer ga očekuje jednako ozbiljan i težak protivnik kao što su bili oni na završnom turniru. Barcelona će biti jednako motivirana pokvariti planove Hezonji i društvu.

Real je igrački kvalitetniji, uostalom pokazao je to i tijekom cijele sezone. Sada je u specifičnoj situaciji bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati u ovom dvoboju.

Barcelona baš tu vidi svoju priliku. Prva utakmica njoj je najveća šansa za doći do pobjede u gostima i breaka, sa svakom sljedećom bit će sve teže.

I jedni i drugi su bez većih problema došli do polufinala, Real Madrid je s 2-0 eliminirao Gran Canariju, a Barcelona Tenerife.

Što su rekli

Chus Mateo, trener Real Madrida: "Moramo biti jako dobro pripremljeni za ovu utakmicu, moramo biti svjesni da je ovo doigravanje, a u njemu je sve teško. Čeka nas težak posao protiv igrača koji su napadački izuzetno dobri i naša obrana mora biti na vrhuncu. Barcelona je čvrsta i dobra momčad koja igra vrlo kvalitetnu obranu što će nam dodatno otežati posao."

Mjesto, vrijeme

Madrid, WiZink Center, 20:30

Prošli dvoboj

Ovi protivnici ove sezone sastali su se šest puta u svim natjecanjima, Real je odnio četiri pobjede, a Barcelona dvije. Obje Barcelonine pobjede došle su u tijesnim susretima jednoznamenkastom razlikom dok je Real dvije pobjede upisao dvoznamenkastom razlikom.

Prognoza

Pobjeda Reala, igra kod kuće, kvalitetniji je, a dobro je što nakon finala Eurolige ima težeg protivnika, neće biti nikakvog opuštanja."

FOTO: EPA/JuanJo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!