Ostali sportovi

Stopostotna Hrvatska traži nastavak niza protiv Španjolske

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2024.
Stopostotna Hrvatska traži nastavak niza protiv Španjolske
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija večeras igra posljednju utakmicu trećeg turnira Zlatne skupine Europske lige. U osječkom Gradskom vrtu, s početkom u 19 sati, igra protiv Španjolske koju zadnjih godina redovito pobjeđuje...

Večeras završava treći turnir Zlatne skupine Europske lige u osječkom Gradskom vrtu. Hrvatska će kao domaćin pokušati zadržati stopostotan učinak i doći do nove pobjede. Protivnik će od 19 sati biti Španjolska s kojom u zadnjih nekoliko godina ima odličan omjer.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski odbojkaši igraju odlično ovogodišnje izdanje ovog natjecanja i u pet utakmica upisali su isto toliko pobjeda za 14 osvojenih bodova. Ispred njih samo je Češka s jednim bodom više i večeras će naši najbolji odbojkaši imati ih priliku preskočiti na prvom mjestu.

Sve je krenulo pobjedom protiv Finske, nakon čega je svladana Belgija, Uslijedio je turnir u Rumunjskoj gdje je Hrvatska porazila domaćina, a zatim i Portugal. Sve utakmice dobila je s 3:1 u setovima. U prvom meču na osječkom turniru uslijedio je i najteži posao.

Protivnik je bila Sjeverna Makedonija protiv koje je u petom međusobnom dvoboju zaredom igrala pet setova. Ipak, izvukla je pobjedu i ostala u igri za prvo mjesto. Iako će Osijek biti domaćin i Final Foura 15. i 16. lipnja, čime je Hrvatska svakako sudionik završnice, to izabranike Igora Juričića nije spriječilo da odigraju odlične utakmice.

Današnji protivnik bit će Španjolska koja je osvojila deset bodova u pet utkamica. i sigurno ide na završni turnir. Natjecanje je započela 3:0 pobjedom protiv Luksemburga, nakon čega je uslijedio 3:1 poraz od Portugala i 3:2 poraz od Estonije. Protiv Finke je upisana druga pobjeda (3:1), a jučer protiv Sjeverne Makedonije i treća (3:1).

Međusobni dvoboji uvjerljivo su na strani Hrvatske. Španjolska je slavila 2019. godine s 3:0 u setovima, a sljedećih šest mečeva kao pobjednik je izašla Hrvatska, s tim da je samo jedan otišao u pet setova. Posljednju utakmicu igrali su u skupini prošlog Europskog prvenstva kad su naši odbojkaši slavili s 3:0.

Što su rekli

Igor Juričić, izbornik Hrvatske: "Protiv Sjeverne Makedonije pokazali smo karakter i psihološki smo izdržali do kraja. Oni su odigrali sjajno, bili smo u problemima s blokom i obranom, nismo nikako to mogli stabilizirati. Fokusirali smo se na važne stvari: servis, prijem i napad, tako da smo na kraju pobijedili i zbog toga sam sretan."

Mjesto, vrijeme

Dvorana Gradski vrt, Osijek, 19:00

Suci: Blaž Markelj (Slovenija), Ksenija Jurković (Hrvatska)

Zadnji susret

Početkom rujna prošle godine, na Europskom prvenstvu, Hrvatska je upisala pobjedu od 3:0 u setovima.

Prognoza

Hrvatska je bolja u međusobnim dvobojima u posljednje vrijeme, a ishod neće joj biti od prevelikog značenja. Ipak, danas očekujemo hrvatsku pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!