Nogomet

Dalić: 'Luka dolazi u utorak ujutro, jedva čekamo da dođe i poklonimo mu tortu'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.06.2024.
Dalić: 'Luka dolazi u utorak ujutro, jedva čekamo da dođe i poklonimo mu tortu'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Dan uoči prijateljskog dvoboja protiv Sjeverne Makedonije izbornik Zlatko Dalić porogovorio je o onome što očekuje od tog dvoboja, ali se osvrnuo i na šestu osvojenu Ligu prvaka Luke Modrića...

Luka Modrić šesti put osvojio je trofej pobjednika Lige prvaka. Izbornik Dalić jedva čeka njegov dolazak u Rijeku.

Igraj na Hrvatska - Sjeverna Makedonija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam Luki na šestom trofeju, jedan je od rijetkih koji su to napravili. Luka dolazi u utorak ujutro, jedva čekamo da dođe i poklonimo mu tortu. Nema bolje stvari nego da nas takav povede na Euro. Ono što on radi je fantastično i primjer svima. On je najbolji igrač Hrvatske svih vremena, hvala mu na svemu što čini za našu reprezentaciju i naš narod, on je primjer, ostaje u Realu i to je najbolja stvar. Svoju djecu Real je otpisao, Ramosa, Raula, tako velike zvijezde, a Luka je dobio čast ostati do kraja."

Dalić je otkrio i plan za Sjevernu Makedoniju s kojom Hrvatska igra sutra prijateljski dvoboj.

"Odradili smo pet treninga, nemam nikakvu primjedbu nego samo želju da ovako nastave, jako dobro rade, puni su motiva i svaki trening je sve bolji. Imamo sutra prijateljsku utakmicu, zamišljali smo da je to predutakmica za Euro, kao da igramo protiv Albanije, više napadački. Igrat će 16 igrača, neke ćemo odmoriti, neki neće ni igrati. Jedan od njih je i Nikola Vlašić koji se priključio i u dobrom je stanju. Perišić će početi i igrati sat vremena, u jako dobrom je stanju, ali moramo ga vidjeti na utakmicama. Sutra tijekom dana dolaze Brozović i Pašalić, Luka u utorak i dalje bi trebali biti potpuno kompletni."

Vlašić je vrlo blizu putu na Euro, bez obzira što možda nije potpuno spreman.

"Nama je zadnji dan odluke 7. lipanj. Volio bih da ostane s nama, želim imati ekipu s kojom sam prošao kvalifikacije, puno težim na zajedništvu, sve što smo napravili, napravili smo zbog toga. Bio on spreman ili ne, treba nam ta kohezija i zajedništvo. Nitko se nije svojom igrom toliko nametnuo da bih to napravio i pozvao ga na Euro."

U dobroj atmosferi u svlačionici napravljena je i kladionica za finale Lige prvaka, a četvorica su pogodila ishod.

"Mislim da smo četvorica pogodila rezultat, Pletikosa, Stanišić i Pašalić telefonom, nešto smo zaradili pa ćemo to potrošiti. Prije Rusije smo Krama i ja u nečem pobijedili pa smo na kraju više potrošili nego zaradili, tako da..."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis02.06.2024. u 17:52
    ramos je dijete seville, a raul je trener omladinske ekipe madrida, zlatko ...
    cameosis