Košarka

Crvena zvezda traži deveti uzastopni naslov prvaka Srbije

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2024.
Crvena zvezda traži deveti uzastopni naslov prvaka Srbije

Crvena zvezda večeras će ugostiti Partizan u prvoj finalnoj utakmici košarkaškog prvenstva Srbije. U seriji koja se igra na dvije pobjede traži deveti vezani naslov prvaka...

Pred nama je i finalna serija košarkaškog prvenstva Srbija. Prevelikih iznenađenja nije bilo i za novi naslov borit će se Crvena zvezda i Partizan. Prva utakmica igra se večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" s početkom u 20 sati.

Igraj na Crvena zvezda - Partizan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nikada nije dosadno kada je u pitanju srpskoj košarka pa tako i ove sezone. Nakon što je Crvena zvezda s 3-0 u seriji slavila protiv Partizana i vratila se na tron ABA lige, iz redova Crno-bijelih otišli su: Frank Kaminsky, PJ Dozier i James Nunnally, a nakon njih iznenada i Bruno Caboclo koji se - nikome nije javio.

Naime, brazilski centar odigrao je majstoricu polufinalne serije protiv Mege, koju je Partizan dobio rezultatom 96:68, dao izjavu za medije, a nakon toga nestao bez traga. Za njegov odlazak saznalo se sasvim slučajno jer je zaboravio neke stvari u svlačionici pa je bio pozvan. Tada su saznali da je već na aerodromu u Njemačkoj jer mora biti u Orlandu zbog sudskog procesa s bivšom suprugom oko udomiteljstva djeteta.

Inače su Partizan i Crvena zvezda ove sezone odigrali već osam međusobnih utakmica. Momčad Željka Obradovića slavila je na početku sezone u dva navrata, a svi ostali dvoboji otišli su na stranu njihovog rivala. Obje momčadi bile su slobodne u četvrtfinalu i priključile su se doigravanju u polufinalu.

Kao što smo već rekli, Partizan je s 2-1 u seriji bio bolji od Mege, dok je nešto lakše Zvezda prošla protiv FMP-a s 2-0 u seriji. Crvena zvezda je osvojila zadnjih osam titula državnog prvaka, a kako sada stvari stoje, mogla bi osvojiti i još jedan.

S druge strane, određenih problema ima i Zvezda s visokim igračima jer za finale neće biti spreman Joel Bolomboy. On se ozlijedio u sudaru s Ognjenom Kuzmićem u polufinalnom susretu protiv FMP-a i tako zaradio rupturu mišića. Prema pisanju srpskih medija, ozljeda je ozbiljnija i preskočit će cijelu finalnu seriju.

Dodajmo i to da će se druga finalna utakmica igrati 5. lipnja isto u 20 sati, dok će eventualna treća na rasporedu biti 8. lipnja u 20:30 sati.

Što su rekli

Ioannis Sfairopoulos, trener Zvezde: "Vrlo je važno biti mentalno spreman, koncentracija je izuzetno važna za finalnu seriju i to koncentracija u kojoj moramo biti spremni držati se plana igre. Kako u napadu, tako i u obrani. Očekujem i pozivan navijače da nas dođu podržati, ali i da pokažu sportsku kulturu."

Željko Obradović, trener Partizana: "Kreće finalna serija i nije tajna da je započinjemo s puno problema, no tako je kako je. Spremamo se sa željom pružiti maksimum i odigrati dobru utakmicu."

Mjesto, vrijeme

Dvorana "Aleksandar Nikolić", Beograd, 20:00

Nedostaju

Crvena zvezda: Bolomboy (ozljeda)

Partizan: Caboclo

Zadnji susret

U trećem finalnom susretu ABA lige, Zvezda je kao gost slavila rezultatom 76:82.

Prognoza

Crvena zvezda ima manje problema od Partizana koji većim dijelom ove sezone nema odgovor na njenu igru. I u ovoj finalnoj seriji Zvezda je definitivno favorit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!