Tenis

Ruska tinejdžerica do prvog Grand Slam polufinala karijere

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Ruska tinejdžerica do prvog Grand Slam polufinala karijere
Foto: EPA

Do prvog Grand Slam polufinala karijere stigla je Ruskinja Mira Andrejeva koja je u tri seta izbacila Arinu Sabaljenku. Za finale Roland-Garrosa će igrati protiv Jasmine Paolini...

Talijanska tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 15.) svladala je Kazahstanku Jelenu Ribakinu (WTA - 4.) sa 6:2, 4:6, 6:4 u četvrtfinalu Roland-Garrosa i po prvi put u karijeri se plasirala u polufinale jednog Grand Slam turnira.

Igraj na Roland-Garros (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Paolini i Ribakine, a Talijanka je došla do druge pobjede, ujedno prve u karijeri protiv Top 5 igračice na Grand Slam turnirima.

Plasmanom u polufinale Jasmine Paolini je postala četvrta Talijanka kojoj je to uspjelo u Open eri, nakon: Francesce Schiavone, Sare Errani i Martine Trevisan. Osvojeni bodovi joj već sad jamče plasman među deset najboljih tenisačica svijeta, u društvo u kojem se još nikada nije nalazila.

Mira Andrejeva, 17-godišnja ruska tenisačica, ostvarila je najveći uspjeh u karijeri plasmanom u polufinale Roland-Garrosu. U četvrtfinalu je svladala drugu igračicu svijeta Arinu Sabaljenku sa 6:7, 6:4, 6:4.

Već je četvrtfinale bio rezultat karijere za Andrejevu, 38. s WTA ljestvice, koja će se za finale boriti upravo protiv Paolini. Sabaljenka je ovim porazom ostala bez osmog polufinala u nizu na Grand Slam turnirima.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Jasmine Paolini - Jelena Ribakina 6:2, 4:6, 6:4
Mira Andrejeva - Arina Sabalenka 6:7 (5), 6:4, 6:4

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!