Košarka

Hezonja i društvo dobili iznenađujućeg protivnika u finalu

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Hezonja i društvo dobili iznenađujućeg protivnika u finalu
Foto: EPA

Svoje prvo finale španjolskog prvenstva igrat će košarkaši Murcije koji su slavili na gostovanju kod Unicaje i uzeli polufinalnu seriju s 3-2. U finalu ih čeka Real Madrid...

Nakon što je regularni dio sezone zaključila na petom mjesto, Murcia je iznenadila apsolutno sve i izborila svoje prvo finale doigravanja za prvaka Španjolske u povijesti.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtfinalu je s 2-1 u seriji izbacila Valenciju, a u polufinalu je bila bolja od prvog nositelja Unicaje s 3-2 u seriji. Zanimljivo, svih pet pobjeda ostvarili su gosti.

Murcia je dobila prve dvije utakmice u gostima (79:88, 83:101), nakon toga je Unicaja isto slavila na protivničkom terenu (66:74, 79:88), da bi večeras ponovno peti nositelj upisao pobjedu u Malagi.

Murcia je slavila rezultatom 70:79 i u finalu ide na Real Madrid koji je do toga stigao bez poraza protiv Gran Canarije i Barcelone. Kraljevski klub traži svoju 37. titulu prvaka.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 19 poena bili Dylan Ennis i Troy Caupain. Unicaju je predvodio Kendrick Perry s 14 koševa.

Ove sezone odigrali su tri međusobne utakmice. Real Madrid slavio je u dva navrata, a Murcia jednom.

ACB liga, polufinale:
Unicaja - Murcia 70:79 (2-3)

FOTO: EPA/Javier Lizon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!