Tenis

Zverev bez većih problema do četvrtog polufinala Roland-Garrosa zaredom

Mario Borko • četvrtak, 06.06.2024.
Zverev bez većih problema do četvrtog polufinala Roland-Garrosa zaredom
Foto: EPA

Njemački tenisač opravdao je status favorita protiv Alexa De Minaura i s 3:0 u setovima stigao do polufinala na drugom uzastopnom Grand Slamu i četvrtog zaredom u Parizu...

Nakon što se Novak Đoković povukao s turnira, Casper Ruud postao je, bez borbe, prvi polufinalist Roland-Garrosa. Svog suparnika saznao je u srijedu u kasnim večernjim satima, a to je očekivano postao Alexander Zverev koji je sa 6:4, 7:6 (5), 6:4 nadigrao Alexa De Minaura.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako rezultat u setovima djeluje kao da je Nijemac bez većih problema svladao Australca, gledali smo izjednačen meč koji je trajao tri sat i u kojem poraženi nije iskoristio svoje prilike da zakomplicira meč.

U prvom setu vidjeli smo dva rana break, po jedan sa svake strane, a ključan je bio trenutak kod rezultata 3:3. Tada Zverev drugi puta oduzima servis Australcu i nakon toga mirno osvaja set sa 6:4.

Sličan početak vidjeli smo i u drugom, a De Minaur može žaliti za dvije propuštene prilike da izjednačeni rezultat. Kod vodstva 6:5 imao je set loptu na servisu Nijemca, a u tie-breaku je poveo s 4:0. Ipak do kraja je osvojio još samo jedan poen i Zverev, nakon sata i 16 minuta borbe, sa 7:6 (5) odlazi na veliku prednost.

U trećem setu, Zverev prvi vodstvu 3:2 oduzima servis protivniku i kod rezultata 5:3 servira za meč. De Minaur se uspio vratiti, ali već u idućem gemu Nijemac iskorištava svoju prvu meč loptu i sa 6:4, 7:6 (5), 6:4 prolazi u svoje četvrto uzastopno polufinale French Opena.

Bila je to osma pobjeda u desetom međusobnom susretu za Zvereva, koji će za finale igrati protiv dvostrukog finalista Ruuda. Bit će to njihov šesti dvoboj, Nijemac ima tri pobjede, ali Norvežanin je iz posljednja dva meča izlazio kao pobjednik.

Četvrti igrač svijeta 2020. je igrao finale US Opena, a do sad je sedam puta igrao u polufinalima Grand Slamova.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 4) – Alex De Minaur (Australija, 11) 6:4, 7:6 (5), 6:4

FOTO:EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!