Ostali sportovi

Hipodrom Zagreb domaćin Međunarodnoj galopskoj utrci

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.06.2024.
Hipodrom Zagreb domaćin Međunarodnoj galopskoj utrci
Foto: Mišo Gulić

Zagrebački Hipodrom ugostit će za manje od deset dana Međunarodnu galopsku utrku koja je prepoznata od brojnih visokih instanci...

U subotu, 15. lipnja 2024. godine na sportskom objektu Hipodrom Zagreb održat će se Međunarodne galopske utrke "XX. TRIAL STAKES" u organizaciji Hrvatskog galopskog saveza - nacionalnog sportskog saveza galopskog sporta u Republici Hrvatskoj i suorganizaciji Galopskog kluba Grič iz Zagreba, Konjičko galopskog kluba Jagodno iz Velike Gorice i Konjičko galopskog kluba Carpe Diem iz Lekenika.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, te će se odvijati u kontroliranim uvjetima preko ulaza s kolnika ulice Joszefa Antalla.

Za najmlađe i sve zainteresirane građane ustanova za Upravljanje sportskim objektima - PJ Hipodrom Zagreb osigurala je prisutnost dva konja iz svoje škole jahanja, gdje će se djeca (mlađa populacija) moći neposredno upoznati s konjima - tim plemenitim životinjama, ostvariti prvi kontakt, te u pratnji osposobljenih trenera i vodiča napraviti možda svoje prve korake u sedlu.

Vrata hipodroma se otvaraju u 14:30 sati, program počinje sa startom prve utrke na 1200 m za engleske punokrvne konje tri godine i starije koja nosi naziv III. Kup Grada Zagreba sa startom predviđenim u 15:30 sati. Druga po redu utrka je na stazi dužine 1600 m za engleske punokrvne konje starosti tri godine koja nosi naziv XX. Trial Stakes sa startom predviđenim u 16:30 sati. I kao šlag na kraju, najduža staza 2000 m za engleske punokrvne konje tri godine i starije nosi naziv Kup Konica Minolta sa startom predviđenim za 17:30 sati.

Ovo natjecanje prepoznato je kao hvalevrijedan projekt, od iznimne važnosti, te se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Ministarstva turizma i sporta, Gradonačelnika Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatskog olimpijskog odbora i International Federation of Horseracing Authorities.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!