Tenis

Alcaraz slavi treći Grand Slam naslov, Španjolac trijumfirao u drami pet setova

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2024.
Alcaraz slavi treći Grand Slam naslov, Španjolac trijumfirao u drami pet setova
Foto: EPA

Carlos Alcaraz osvojio je naslov pobjednika Roland-Garrosa nakon što je u pet setova bio bolji od Alexandera Zvereva. To mu je treći Grand Slam karijere u isto toliko odigranih finala...

U svom trećem Grand Slam finalu Carlos Alcaraz došao je i do treće titule. Nakon osvojenog US Opena i Wimbledona, sjajni mladi Španjolac sada je ponio titulu i na Roland-Garrosu te mu još nedostaje Australian Open kako bi kompletirao sva četiri.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je u finalu French Opena igrao protiv Alexandera Zvereva i svladao ga nakon velike drame u pet setova. Završilo je 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 nakon četiri sata i 20 minuta provedenih na terenu. Zverev tako u trećem Grand Slam finalu upisuje i treći poraz.

U prva dva gema meča vidjeli smo po break sa svake strane. Novi servis oduzeo je Alcaraz i ubrzo poveo s 4:2. Nakon toga nije uspio iskoristiti dvije break šanse, ali zato treću jest, za konačnih 6:3.

Drugi set u potpunosti je pripao njemačkom tenisaču koji nije dopustio protivniku nijednu break šansu. Iskoristio je svoje dvije od sedam ponuđenih i mirno poravnao na 1:1 u setovima.

Nešto više od sat vremena trajao je napeti treći set u koji je bolje krenuo Španjolac. Napravio je break u šestom gemu, a zatim spasio i tri break šanse Zvereva za vodstvo 5:2. Međutim, do kraja seta nije dobio nijedan gem.

Jednosmjeran je bio četvrti set u kojem je Alcaraz poveo s 4:0, a do kraja izgubio samo jedan gem, i to onaj na vlastitom servisu. S obzirom na to da se radi o samoj završnici turnira, nekako je poželjno za sve neutralne da meč ode u pet setova.

U petom setu Alcaraz je napravio break za vodstvo 2:1, a odmah u sljedećem gemu Zverev je propustio četiri break šanse na servis protivnika. Španjolac je kasnije na servisu spasio još jednu, da bi u sedmom gemu došao do novog breaka te odservirao za meč.

Roland-Garros, finale:
Carlos Alcaraz - Alexander Zverev 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!