Liga prvaka, nokaut faza, finale, 09.06.2024, 18:00 h
Aalborg Handball 30:31 Barcelona
Barcelona

Barcelona osvojila Ligu prvaka, Hansen završio klupsku karijeru pogođenom gredom

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2024.
Barcelona osvojila Ligu prvaka, Hansen završio klupsku karijeru pogođenom gredom
Foto: EPA

Barcelona je slavila rezultatom 31:30 u finalu Lige prvaka protiv Aalborga za svoju 12. titulu prvaka. Gredu je po isteku vremena pogodio Mikkel Hansen koji za kraj klupske karijere ostaje bez osvojene europske titule...

Odlično finale rukometne Lige prvaka otišlo je na stranu Barcelone koja je došla do svoje 12. titule prvaka Europe u klupskoj povijesti. Nije im bilo lako, Aalborg je bio sjajan protivnik, ali slavio je s 31:30.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mikkel Hansen osvojio je sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentativnoj karijeri. Sve osim Lige prvaka. Ranije tijekom sezone najavio je da mu je ovo posljednja, pa je samim time ovo bio njegov zadnji pohod na trofej koji mu nedostaje.

Većim dijelom utakmice Barcelona je bila u vodstvu, iako je danska momčad bila jako blizu. Katalonska momčad u završnici se odvojila na tri razlike, bilo je 30:27. Vratili su se njihovi protivnici i imali napad za poravnanje.

Međutim, sve se svelo na deveterac nakon isteka vremena, pucao je Hansen, ali pogodio je gredu i zaključio karijeru bez najvažnije europskog klupskog trofeja. Od igranja rukometa oprostit će se na Olimpijskim igrama.

Melvyn Richardson zabio je osam golova za Barcelonu, Dika Mem dodao je sedam, a Timothey N'guessan šest pogodaka. Barcelonini vratari obranili su 11 lopti.

Hansen je predvodio Aalborg s osam golova, dok su po šest pogodaka dodali Thomas Arnoldsen i Mads Hangaard. 12 obrana skupio je Niklas Landin.

Liga prvaka, finale:
Aalborg - Barcelona 30:31

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Aalborg Handball30:31Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Aalborg Handball30:31Barcelona

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!