Automoto

Max Verstappen u uzbudljivoj utrci do nove pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2024.
Max Verstappen u uzbudljivoj utrci do nove pobjede
Foto: EPA

Do okrugle 60. pobjede karijere stigao je Max Verstappen koji je danas slavio na Velikoj nagradi Kanade. Slavio je ispred Landa Norrisa i Georgea Russella...

Vrlo zanimljiva bila je utrka za Veliku nagradu Kanade koja se vozila u Montrealu. Do nove pobjede stigao je Max Verstappen iz Red Bulla koji ovoga puta ipak nije slavio toliko uvjerljivo kao što nekada umije.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S prve pozicije krenuo je George Russell koji je držao vodstvo u kišnim uvjetima, ali Lando Norris i Oscar Piastri bili su brži na stazi koja se polako počela sušiti. Norris je preuzeo prvo mjesto, no izgubio ga je nakon što je izašao Safety car.

Vremenski uvjeti definitivno nekima nisu išli na ruku jer je kiša ubrzo opet počela padati, a zatim ponovno i prestala. Sudarili su se Carlos Sainz i Alex Albon, pa je ponovno izašao Safety car.

Verstappen je ipak do kraja zadržao vodeću poziciju i upisao 60. pobjedu u karijeri. Iza njega završio je Lando Norris. Zadnja tri kruga trajala je borba Mercedesa za treće mjesto, a na kraju je do njega stigao Russell. Nijedan od Ferrarija nije završio utrku, kao ni Sergio Perez.

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!