Ostali sportovi

Judo elita dolazi na trening kamp i Festival u Poreču

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Judo elita dolazi na trening kamp i Festival u Poreču
Foto: Damir Senčar/HINA

Od 10. i 26. lipnja sportaši, treneri, komisije i stručnjaci pohrlit će na prekrasni istarski poluotok kako bi sudjelovali u jednom od tri događaja; EJU Olimpijski trening kamp (OTC), EJU Kadetski trening kamp ili EJU Judo Festival 2024. Zelena laguna u Poreču ugostit će i ove godine više od 1000 sudionika Festivala, a 2024. obilježava sedmo izdanje u Hrvatskoj, a prethodna dva održana su u Turskoj.

U Poreču se nalazi aktualna europska prvakinja Barbara Matić, najuspješniji judaš ikada, Francuz Teddy Riner, kao i dio japanske olimpijske reprezentacije koja će se boriti ovog ljeta u Parizu.

Sva događanja započinju danas, a za mnoge seniorske sportaše na EJU OTC-u to će činiti dio završne pripreme prije Olimpijskih igara, a za kadete se njihovo Europsko prvenstvo nazire krajem ovog mjeseca.

Kao i uvijek, raspored Judo festivala prepun je mogućnosti; HJS radionice za saveze, Znanstvena i stručna konferencija, STEMSport, Dječji i obiteljski kamp kao i prilagođeni Judo kamp.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza dr. Sanda Čorak sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu judo zajednici u Poreč na još jedno prekrasno ljeto,

"Od početka organiziranja Judo festivala glavna je namjera bila pokazati da je judo zaista više od sporta te ilustrirati višestruku dobrobit bavljenja judom. Rekao bih da smo u tome uspjeli organizacijom raznih aktivnosti za djecu, obitelji, one koji se bave prilagođenim judom. No kako se približavaju Olimpijske igre u Parizu, naglasak je na OTC-u, jer je mnogim elitnim judašima važan za pripreme, ali i za opuštanje uz obalu Plave Lagune u Poreču. Još jedna važna aktivnost je znanstvena konferencija na kraju Festivala koja će okupiti brojne renomirane istraživače i glavne govornike s mnogih sveučilišta, pomažući smanjiti jaz između akademskog istraživanja i judo prakse."

Uz to, festivalu je dodan novi element, događaj izlaganja projekta i umrežavanja. Europska judo unija s uzbuđenjem najavljuje Judo – Više od sporta: izlaganje projekta i umrežavanje. Ovaj jedinstveni događaj nudi neusporedivu priliku judo klubovima, voditeljima projekata i entuzijastima da predstave svoje inovativne projekte vezane uz judo i podijele svoju strast prema sportu.

Poreč će još jednom ugostiti olimpijske, svjetske i europske prvake i to nešto manje od dva mjeseca prije održavanja najbitnijeg događanja u godini, Olimpijske igre u Parizu. Sutra, u utorak 11. lipnja jutarnji trening je otvoren za predstavnike medija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!