Nogomet

Vlašić: 'Odmah ćemo u prvoj utakmici vidjeti gdje smo i što smo'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Vlašić: 'Odmah ćemo u prvoj utakmici vidjeti gdje smo i što smo'
Foto: Damir Senčar/HINA

Nikola Vlašić uspio se oporaviti na vrijeme uoči početka Europskog prvenstva. Na još jednom velikom natjecanju čekaju ga novi izazovi...

Hrvatski nogometaši odlično su dočekani u Neuruppinu, a to nije propustio prokomentirati i Nikola Vlašić koji je danas bio na press konferenciji:

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Let nam je malo kasnio, nismo jučer stigli trneirati, ali smo bili u fitnessu. Imali smo odličan doček, nešto neočekivano. Sretni smo svi, imamo sjajne uvjete i spremni smo za nastavak."

Prvi protivnik bit će Španjolska:

"Odlična momčad, jako pomlađena, ima tehniku i brzinu. Jako je okomita i imamo maksimalno poštovanje prema njima. Povijest je pokazala da nam je to težak suparnik, odmah ćemo u prvoj utakmici vidjeti gdje smo i što smo."

Hrvatska ima svoje prednosti:

"Imamo spoj mladosti i iskustva, igrači koji dolaze jako su kvalitetni. Među starijima imamo četiri, pet igrača svjetske razine."

O nervozi:

"S obzirom na to da mi je na prvom natjecanju bio COVID pa onda u Katru što je nekako ipak daleko. Ovdje više osjećaš da si kod kuće, što donosi osjećaj smirenosti."

Druga sezona u Torinu:

"Za svakog nogometaša jako je velika stvar da prođe talijanski nogomet jer naučiš neke stvari taktički i shvatiš da nisi puno toga znao. Puno mi je pomogao Jurić, na prilici koju mi je pružio. Ja imamo ugovor na još tri godine."

Vlašić se nešto više od mjesec dana oporavljao od ozljede:

"Oporavak je bio težak, trenirao sam dva puta dnevno i cijele dane radio terapije. Sve dok se nisam priključio reprezentaciji, od jutra do mraka fokus je bio na tome. Kad je došao 30. svibnja, odmah sam normalno trenirao s ekipom. Dogovor je bio da ne igram protiv Sjeverne Makedonije, ali da igram protiv Portugala. Sad se osjećam odlično i spreman sam."

Albanci slijede u drugom kolu s devet igrača koji igraju u Serie A. Treće kolo donosi Italiju:

"Stvarno su dobri igrači, svi od reda. Izdvojit ću svoje suigrače Buongiorna i Bellanova. Oni su jako napredovali ove sezone. Buongiorno možda i najbolji stoper u Serie A, barem po onome što sam vidio. Vidim ga svaki dan, vidim njegovu kvalitetu. Bellanova je igrač iznimne brzine i prodornosti, Njih ću izdvojiti iz prijateljskih razloga, ali odlični su igrači."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!