Ostali sportovi

Filip Zeljko na dramatičan način osigurao nastup na Olimpijskim igrama

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2024.
Filip Zeljko na dramatičan način osigurao nastup na Olimpijskim igrama

Tomislav Pucar i Andrej Gaćina izborili su drugo kolo jakog WTT Contendera u Ljubljani, a Pucar i Slovenac Jorgić će igrati za igrati polufinale parova...

Pucar je s 3:1 (7, -7, 5, 9) nadigrao Hongkonžanina Wong Chun Tinga, te će za osminu finala igrati s Nijemcem Franziskom, devetim igračem svijeta. Gaćina je bio bolji od Rumunja Ovidiua Ionescua s 3:2 (-11, 3, 8, -9, 8) te ga čeka Jang Woojin, 13. igrač svijeta. U parovima Pucar i Slovenac Jorgić su u četvrtfinalu, a bolji su bili od Singapuraca Queka i Panga s 3:1 (9, -5, 8, 6). Za polufinale će igrati s Korejcima Cho Daeseongom i Jang Woojinom.

Igraj na stolni tenis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, prava drama odvijala se u susretu Frane Kojića i Kazahstanca Gerassimenka. Potonji je slavio s 3:2 (2, 9, -6, -7, 8) te odlučio tko će od Hrvata na Olimpijskim igrama u Parizu biti dio ekipe. Točnije, tko će biti broj tri, a tko broj četiri ili ti rezerva.

'Bitka' za Pariz vodila se između Zeljka i Kojića. U slučaju da je Kojić pobijedio Gerassimenka preskočio bi Zeljka na svjetskom renkingu, koji se zaključuje 18. lipnja. No, kako se to nije dogodilo, Zeljko će ostati ispred Kojića, a samim time i broj tri naše reprezentacije te će igrati svoje prve Olimpijske igre i to samo u ekipnom dijelu, dok će pojedinačno nastupiti Pucar i Gaćina. I Zeljko i Kojić su tijekom godina mnogo uložili kako bi bili tu gdje su sada, no foto finiš za Pariz je pripao Zeljku, a i da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo.

Inače, Zeljko je bio dio reprezentacije na OI u Tokiju, ali tada je bio četvrti iliti rezerva. Velika stvar za Zeljka koji se stolnom tenisu vratio krajem 2018. i od tada je strpljivo radio kako bi se vratio u svjetski vrh. Jedno vrijeme je bio 71. na svijetu (2022.), trenutno je 118., a to što će igrati na Olimpijskim igrama je, logično, cilj i san svakog sportaša.

Što se tiče ženskog dijela Hana Arapović je zaustavljena u prvom kolu od Hongkonžanke Lam s 3:1 (-11, 5, 7, 7). U konkurenciji parova Arapović i Ivana Malobabić su poražene u osmini finala, a bolje su bile Hongkonžanke Lee i Zhu s 3:1 (3, 7, -6, 2). test

Foto: HSTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!