Tenis

Vekić preokretom do pobjede u prvom kolu WTA turnira u Berlinu

Mario Borko • utorak, 18.06.2024.
Vekić preokretom do pobjede u prvom kolu WTA turnira u Berlinu
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica uspješno je preskočila prvu prepreku na turniru u Berlinu koji se igra na travnatoj podlozi. Za manje od dva sata igre u tri je seta bila bolja od domaće predstavnice Jule Niemeier...

Za razliku od hrvatskih nogometaša koji se u Berlinu nisu uspjeli vratiti iz velikog rezultatskog zaostatka u koji su pali u prvom dijelu protiv Španjolske, Donna Vekić je na WTA turniru u istom gradu nadoknadila zaostatak od jednog seta i slavila s 1:6, 6:1, 6:3 protiv domaće predstavnice Jule Niemeier.

Igraj na WTA turnir u Berlinu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je u jutarnji meč ušla pospano i za manje od pola sata izgubila je prvi set. Njemica je dva puta oduzela servis Osječanki i sa 6:1 povela 1:0. U drugom setu potpuno obrnuta priča, Vekić nije dopustila nijednu break priliku, a uspjela je dva puta oduzeti servis protivnici i izjednačiti rezultat sa 6:1.

U odlučujućem setu vodila se vrlo izjednačena borba do rezultata 3:3, a onda je Vekić najprije slomila Niemeier, pa je uspjela spasiti break loptu na svom servisu i onda još jednom oduzeti servis Njemici i za sat i 49 minuta igre stići do pobjede 1:6, 6:1, 6:3.

Vekić je prošle godine u Berlinu igrala finale tako da brani velik broj bodova. Ovo je bio prvi susret s Niemeier, a u drugom kolu ju čeka peta igračica svijeta Jessica Pegula.

Hrvatska tenisačica svoje najbolje rezultate postiže na travnatoj podlozi, a upravo ju je Amerikanka prije dvije godine zaustavila u prvom kolu Wimbledona. Bio je to njihov jedini dosadašnji meč. test

WTA Berlin, 1. kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Jule Niemeier (Njemačka) 1:6, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!