Zimski sportovi

Oilersi su i dalje živi, samo jedna ekipa je do sad osvojila Stanley Cup nakon zaostatka od 3-0 u seriji

Mario Borko • srijeda, 19.06.2024.
Oilersi su i dalje živi, samo jedna ekipa je do sad osvojila Stanley Cup nakon zaostatka od 3-0 u seriji

Florida Panthersi nisu uspjeli iskoristiti ni drugu meč loptu i serija je sada ponovno potpuno otvorena. Oilersi su došli do važne pobjede u gostima i vjeruju da mogu postati druga ekipa koja će osvojiti Stanleyjev kup nakon što je gubila 3-0 u finalnoj seriji...

Dan nakon što su Boston Celticsi u petoj utakmici NBA finala pred svojim navijačima osvojili naslov, istu su priliku imali Florida Panthersi. Ipak, Edmonton Oilersi imali su drugačije planove, slavili su s 3:5 i sada puni samopouzdanja čekaju šestu utakmicu pred svojim navijačima.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su vodili od samog starta, u dva su navrata imali prednost od tri razlike, a na kraju su se uspjeli obraniti i smanjiti zaostatak u seriji na 3-2.

Oilersi su poveli nakon nešto više od pet minuta igre, strijelac je bio Connor Brown i to s igračem manje. Na startu druge trećine dodatno su povećali prednost golovima Zacha Hymana s igračem više i Connora McDavida. Matthew Tkachuk je smanjio zaostatak za Pantherse u sedmoj minuti, a u 12. Corey Perry s igračem više ponovno vraća tri razlike za Oilerse.

Samo 14 sekundi kasnije Evan Rodrigues ponovno vraća domaću momčad u nešto povoljniju situaciju. Oliver Ekman-Larsson smanjio je u četvrtoj minuti posljednje trećine zaostatak na 3:4, Panthersi su krenuli naprijed svim snagama, ali 20 sekundi prije kraja McDavid je samo postavio konačnih 3:5.

Serija za tri dana seli iz Sunrisea u Edmonton, a Oilersi sada imaju momentum i u tu utakmicu ulaze kao blagi favoriti. U tri od četiri najveća američka sporta samo je pet ekipa do sad uspjelo nadoknaditi zaostatak od 3-0 u seriji. Boston Red Soxi su to napravili u finalu MLB-a 2004. protiv New York Yankeesa, a četiri ekipe napravile su to u NHL-u.

Pittsburgh Penguinsi u četvrtfinalu 1975., Boston Bruinsi u polufinalnu 2010. i San Jose Sharksi u prvoj rundi doigravanja 2014. Jedina momčad u NHL-u kojoj je to za rukom pošlo u finalu Stanleyjeva kupa bili su Detroit Red Wingsi 1942. protiv Toronto Maple Leafsa. test

NHL, finalna serija:
Florida Panthers – Edmonton Oilers 3:5 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!