Nogomet

Nitko od hrvatskih igrača protiv Španjolske nije uputio više udaraca od Ivana Perišića

Mario Borko • srijeda, 19.06.2024.
Nitko od hrvatskih igrača protiv Španjolske nije uputio više udaraca od Ivana Perišića
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska nakon poraza od Španjolske, u drugom kolu protiv Albanije mora tražiti sva tri boda i to pod svaku cijenu, a konkretnost koju donosi Ivan Perišić trebala bi tome pridonijeti...

Sve statistike padaju u vodu kada krene utakmica, ali samopouzdanje je puno veće kada znate da nikada niste izgubili drugu utakmicu na turniru i da ste samo jednom vezali dva poraza na velikom natjecanju. Hrvatska je kiksala protiv Španjolske, ali protiv Albanije je favorit s punim pravom.

Igraj na Hrvatska - Albanija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je u igru ušao kao zamjena, niti jedan hrvatski igrač u susretu prvog kola protiv Španjolske nije imao više udaraca na gol od Ivana Perišića (3), a u četiri od posljednjih šest međunarodnih nastupa je uputio bar po dva udarca na suparnička vrata.

Samo je Josip Šutalo (4) izborio više prekršaja za Hrvatsku u susretu prvog kola europskog prvenstva od Lovre Majera (2), pri čemu je veznjak Wolfsburga izborio bar po jedan prekršaj u svakom od svojih pet posljednjih međunarodnih nastupa.

Thomas Strakosha je obranio tri udarca u utakmici prvog kola europskog prvenstva između njegove Albanije i Italije. Vratar Brentforda je ubilježio dvije ili više obrana u sedam od posljednjih deset nastupa u dresu reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija je započela svoje putovanje na EP 2024 s porazom od Španjolske rezultatom 0-3, no valja napomenuti kako nikada nije izgubila dvije uzastopne utakmice na velikom natjecanju od europskog prvenstva 1996. godine (0-3 protiv Portugala i 1-2 protiv Njemačke).

Poraz Albanije u susretu s Italijom je njihov prvi u službenim utakmicama od ožujka 2023. (0-1 protiv Poljske), čime je prekinut njihov niz od sedam utakmica bez poraza (četiri pobjede, tri remija). Albanci nisu izgubili dvije službene utakmice zaredom od rujna 2022., kada ih je u sklopu UEFA Lige nacija dvaput porazio Izrael. test

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!