Nogomet

Kek sprema zamku i Srbiji, pobjeda imperativ i jednima i drugima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.06.2024.
Kek sprema zamku i Srbiji, pobjeda imperativ i jednima i drugima
Foto: EPA

U drugom kolu skupine C Europskog prvenstva u Münchenu se sastaju Slovenija i Srbija. Slovenija ima bod nakon prvog kola dok Srbija tek traži svoje prve bodove...

I prije početka Europskog prvenstva, u ambicijama i jedne i druge reprezentacije stoji kako je ovo jedan od ključnih dvoboja u borbi za prolazak u nokaut fazu. Pobjeda je imperativ, a Sloveniju ona praktički odvodi u sljedeću fazu natjecanja.

Igraj na Slovenija - Srbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slovenci su sjajno otvorili Europsko prvenstvo. Nisu upisali pobjedu na startu, ali kao da jesu. Igrali su protiv vrlo jake Danske i remizirali 1:1 u susretu u kojem je Danska povela, ali Slovenija je odigrala vrlo hrabro, Matjaž Kek je maestralno vodio reprezentaciju s klupe i Šeško i društvo su se vratili.

Junak Slovenije bio je Erik Janža, igrač koji je jedno vrijeme proveo u Osijeku gdje je kod Zorana Zekića igrao dobro i standardno, ali promjenom trenera nestao je s mape i ubrzo napustio klub. Kod Keka igra i sada je i zabio za veliki bod.

Srbija je s druge strane krenula porazom, nije iskoristila sterilnu igru Engleza i izgubila je 1:0. Očekuje se konkretniji nastup protiv Slovenije, ovdje Stojkovićevi izabranici moraju do pobjede ako žele proći u nokaut fazu.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se reprezentacije postaviti u ovom susretu. Možemo očekivati discipliniranu Sloveniju koja će kao i protiv Danske prijetiti preko Šeška i Šporara dok bi Srbija trebala biti otvorenija nego protiv Engleske.

Poraz je za jedne i druge neprihvatljiv jer ih dovodi u situaciju da u posljednjem kolu moraju do pobjede protiv još jačeg protivnika ako žele proći dalje.

Što su rekli

Matjaž Kek, izbornik Slovenije: "Uz sve moguće kanale, ovih je dana teško nešto sakriti, samo ćemo se pokušati što bolje pripremiti. Svakako očekujemo sjajnu atmosferu. Možda je malo nezgodno kada su visoke temperature, ali bit će isto za obje reprezentacije. Tko god se bolje privikne, tko bude odlučniji, agresivniji, tko više vjeruje u sebe, bit će uspješniji."

Dragan Stojković, izbornik Srbije: "Vara se tko misli da je Slovenija lagan protivnik. Vrlo je disciplinirana, ima odličnog trenera. Naravno da ga želimo pobijediti, što je sportski i ljudski način razmišljanja. Ali ako bude bolja, čestitat ćemo joj. Bit će to teška utakmica, ali ne bih bio ovdje da ne vjerujem u momčad. Mislim da možemo pobijediti. To nije podcjenjivanje. Poštujem igru Slovenije."

Mjesto, vrijeme, sudac

München, Allianz Arena, 15:00

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Nedostaju

Slovenija: -

Srbija: Filip Kostić (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prije dvije godine ove reprezentacije susrele su se u Ligi navija, prvi dvoboj u Beogradu završen je 4:1 pobjedom Srbije, a u Ljubljani je bilo 2:2.

Prognoza

Srbija je favorit na papiru, ali naučili smo da je Sloveniju jako teško pobijediti stoga i drugačiji ishod ne bi bio veliki šok. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija1:1Srbija
Danska1:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija1:1Srbija
Danska1:1Engleska
1Engleska 32:1+15
2Danska 32:203
3Slovenija 32:203
4Srbija 31:2-12

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!