Zimski sportovi

Oilersi 'razbili' Pantherse i stigli na korak do povijesnog preokreta

Mario Borko • subota, 22.06.2024.
Oilersi 'razbili' Pantherse i stigli na korak do povijesnog preokreta

U šestoj utakmici finala NHL lige, Edmonton Oilersi pobijedili su Florida Pantherse s 5:1 i tako trećom uzastopnom pobjedom izjednačili rezultat u seriji na 3-3. Samo jedna momčad u povijesti prije njih uspjela je osvojiti Stanleyjev kup nakon što je gubila 3-0...

Noćas je u NHL ligi odigrana šesta utakmica finalne serije, a ona je ušla u povijest. Tek treći puta u povijesti jedna je momčad izjednačila rezultat nakon što je gubila 3-0 u finalnoj seriji. Edmonton Oilersi u velikom su naletu, “razbili“ su Florida Pantherse s 5:1 i tako izborili majstoricu u Sunriseu.

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pitanje pobjednika gotovo je riješeno u prve dvije trećine. Warren Foegele zabio je za vodstvo Edmontona već u osmoj minuti, a 46 sekundi u drugoj bilo je dovoljno Adamu Henriqueu da poveća vodstvo. Gol Aleksandera Barkova za smanjenje prednosti poništen je nakon što je trener Oilersa zatražio provjeru.

Malo prije kraja druge trećine Zach Hyman zabija za 3:0, a kakvu-takvu nadu vratio je Barkov u drugoj minuti posljednje dionice. Panthersi su kao i u prošloj utakmici krenuli svim snagama u napad, izvadili su vratara, a Ryan McLeod i Darnell Nurse na praznu su mrežu dovršili posao.

Oilersi su na pragu čuda, Panthersi su drogirani, ali još uvijek sve drže u svojim rukama. Imat će drugu priliku završiti posao u svojoj dvorani, a sedma utakmica na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak.

U tri od četiri najveća američka sporta do sad je samo pet ekipa uspjelo preokrenuti rezultat od 3-0 u seriji. Četiri su to napravile u hokeju na ledu, jedna u bejzbolu, a u košarci se takvo nešto još nikada nije dogodilo. U finalu Stanleyevog kupa 1942. Toronto Maple Leafsi uspjeli su osvojiti naslov tako što su preokrenuli zaostatak protiv Detroit Red Wingsa.

Tri godine kasnije u reprizi finala, Red Wingsi su bili ti koji su se s 3-0 vratili na 3-3, ali nisu uspjeli kompletirati preokret. Jasno je da će serija između Oilersa i Panthersa ostati zapisana u povijesnim knjigama, ali pitanje je hoće li se pridružiti Detroitu ili Torontu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!