Tenis

Murray još uvijek nije odustao od nastupa u Wimbledonu

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Murray još uvijek nije odustao od nastupa u Wimbledonu
Foto: EPA

Najbolji britanski tenisač svih vremena, 37-godišnji Andy Murray, kojem je u subotu uklonjena cista na kralježnici, još nije donio konačnu odluku vezano za nastup u Wimbledonu, rekao je za BBC britanski Davis Cup izbornik Leon Smith.

Naime, Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) je u nedjelju objavilo putem društvene mreže X da će bivši dvostruki wimbledonski pobjednik morati propustiti domaći Grand Slam turnir na travnatoj podlozi, zbog operativnog zahvata kojem je morao biti podvrgnut.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, nekoliko sati nakon što je objavljena, ta je poruka obrisana.

Murray je tijekom prošlog tjedna nastupio na turniru u londonskom Queen's Clubu, na kojem je svladao Australca Alexeija Popyrina, a potom bio prisiljen predati dvoboj njegovom sunarodnjaku Jordanu Thompsonu nakon samo pet odigranih gemova.

Radilo se o bolovima u leđima koji su se pogoršali tijekom Murrayjevog nastupa u Roland Garrosu.

"Bio je na zahvatu jučer (subota), a sad treba čekati i vidjeti što će se dogoditi. Koliko ja znam, nikakva odluka nije donijeta i možemo se samo nadati najboljemu za Andyja", izjavio je u nedjelju za BBC izbornik britanske Davis Cup reprezentacije i bliski Murrayjev prijatelj Leon Smith.

Murray je ove godine u izjavama dao naslutiti da mu je ovo posljednja sezona u igračkoj karijeri te da bi svoj zadnji meč mogao odigrati ili u Wimbledonu, gdje je osvojio dva od svoja tri Grand Slam naslova i jedno od dva olimpijska zlata, ili na Olimpijskim igrama u Parizu. test

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!