Nogomet

Španjolci su sigurni, ali neće imati popust za Albaniju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Španjolci su sigurni, ali neće imati popust za Albaniju
Foto: EPA

U isto vrijeme kada igraju Hrvatska i Italija, sastat će se u drugom susretu u skupini i Španjolska i Albanija. Iako su Španjolci osigurali prvo mjesto, Albanija će teško ovdje do bodova...

Španjolska je svoj dio posla odradila u prva dva kola i današnji dvoboj bit će prilika za nastup dijela igrača koji su dosad igrali manje ili uopće nisu dobili priliku.

Igraj na Albanija - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim to ne znači automatski da će Albanija imati lakši posao i da će moći iznenaditi Španjolsku. Dapače, Španjolci mogu bez problema složiti dvije iznimno kvalitetne reprezentacije, a loša vijest za Albaniju je ta da će oni koji su igrali manje još više gristi kako bi se dokazali De la Fuenteu.

U prva dva kola Španjolska je izgledala impresivno, možda je pokazala i najviše od svih reprezentacija u ta dva kola. Prvo je svladala Hrvatsku s 3:0, a zatim je bila još impresivnija, ali i puno nepreciznija protiv Italije koju je svladala s 1:0.

Ako Španjolska bude na tragu izdanja iz ta dva susreta, Albanija se neće dobro provesti.

Albanija je protiv Italije i Hrvatske odigrala dvije slične utakmice, u trenucima kada su Talijani i Hrvati prebacili u brzinu više, teško se Sylvinhova momčad nosila s tim, međutim tijekom cijelog susreta bila je agresivna i borbena te je jednostavno čekala svoju priliku koja joj se ukazala. Protiv Hrvatske ju je iskoristila, protiv Italije nije.

Albanija još može do prolaza, ali mora pobijediti Španjolsku što će biti izrazito težak zadatak.

Što su rekli

Jesus Navas: "Ovo su bile jedne od naših najboljih utakmica. Uživamo, ali smo istovremeno i ponizni i čvrsto na zemlji. Ovo je Europsko prvenstvo i moramo ići utakmicu po utakmicu."

Sylvinho, albanski izbornik: "Druga španjolska momčad mogla bi također igrati na Europskom prvenstvu i biti jedan od favorita. Moramo se fokusirati na naš posao, Španjolska ima puno raznih opcija i bit će jako motivirana. Nadam se sjajnoj utakmici i da ćemo biti raspoloženi svih 90 minuta."

Mjesto, vrijeme, sudac

Düsseldorf, Düsseldorf Arena, 21:00

Sudac: Glenn Nyberg (Švedska)

Prošli dvoboj

Prije dvije godine Španjolska i Albanija sastali su se u prijateljskom dvoboju koji je završio 2:1 pobjedom Španjolske.Ferran Torres doveo je Španjolsku u vodstvo u 75. minuti, izjednačio je Myrto Uzuni deset minuta kasnije, a u 90. minuti pobjedu Španjolskoj donio je Dani Olmo.

Prognoza

Bez obzira na sastav u kojem će igrati, Španjolska je ovdje favorit i očekuje se njena pobjeda. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Albanija0:1Španjolska
Hrvatska1:1Italija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Albanija0:1Španjolska
Hrvatska1:1Italija
1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!