Zimski sportovi

Sedma utakmica odlučuje o pobjedniku Stanley Cupa, Oilersi za povijesni preokret

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2024.
Sedma utakmica odlučuje o pobjedniku Stanley Cupa, Oilersi za povijesni preokret

Nakon šest odigranih utakmica finalne serije NHL-a još uvijek nemamo prvaka, ali večeras ćemo ga dobiti. Sedma utakmica odlučuje, Florida Panthersi ili Edmonton Oilersi...

Sjajna finalna serija NHL-a između Florida Panthersa i Edmonton Oilersa došla je svome kraju. Panthersi igraju na svom ledu, ali u ovakvoj utakmici u kojoj je sve otvoreno, to nije neka velika prednost.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oilersi su već bili u ovakvoj situaciji u ovom doigravanju. Naime u drugom kolu igrali su protiv Vancouver Canucksa i također imali istu situaciju, ali onda su slavili u sedmoj utakmici u gostima s 3:2.

Florida je još kvalitetnija od Canucksa, a njoj je ovo prvi put u ovom doigravanju da je otišla u sedmu utakmicu. Kako god bilo, očekuje jako težak posao i jedne i druge.

Ono što je posebno zanimljivo, Oilersi imaju priliku napraviti povijesni preokret. Florida je vodila s 3-0 u seriji i onda kao da je došlo do opuštanja, izgubili su četvrtu utakmicu s 8:1 i stvari su krenule nizbrdo.

Edmonton je dobio i naredne dvije utakmice i vratio se na 3-3 te je sada u prilici upisati se u povijest jednim od najvećih preokreta u povijesti američkog sporta.

No, Florida želi titulu jednako kao i Edmonton i u svakom slučaju očekuje se jako dobra utakmica.

Mjesto, vrijeme

Sunrise, Amerant Bank Arena, 2:00

Nedostaju

Florida Panthers: -

Edmonton Oilers: Stroy Stecher, Evander Kane (ozljede)

Prošli dvoboj

Sve je već rečeno o ovoj seriji, Florida je imala sjajan start, mirisalo je na metku, ali Edmonton se uspio vratiti.

Prognoza

Sve je otvoreno, Oilersi su u naletu, prepuni samopouzdanja, ali Florida želi titulu, ali i obraniti čast te spriječiti da je se pamti po ovom preokretu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!