Ostali sportovi

Glavni Vingegaardov pomoćnik nije se oporavio od Covida i propušta Tour de France

Branimir Korać, HINA • utorak, 25.06.2024.
Glavni Vingegaardov pomoćnik nije se oporavio od Covida i propušta Tour de France
Foto: Mario Strmotić/HINA

Bliži se početak Tour de Francea, a Jonas Vingegaard saznao je loše vijesti. Nastup je otkazao Sepp Kuss...

Branitelj naslova pobjednika "Tour de Francea" iz 2022. i 2023. godine, danski biciklist Jonas Vingegaard dobio je novi neugodan udarac i prije početka ovogodišnje utrke, koja starta u subotu u Firenci, jer je u utorak objavljeno kako na startu neće biti njegovog glavnog pomoćnika Amerikanca Seppa Kussa.

"Sepp Kuss se nije u dovoljnoj mjeri oporavio od Covida i stoga neće startati. U momčadi će ga zamijeniti Bart Lemmen", objavila je momčad Visma-Lease a Bike.

Prethodnih godina Kuss se prometnuo u najznačajnijeg Vingegaardova pomagača u brdskim etapama, a koliko je Amerikanac kvalitetan vozač pokazao je i lani kada je osvojio "Vuelta a Espanu" ispred dvojice tadašnjih kapetana svoje momčadi Vingegaarda i Slovenca Primoža Rogliča.

I sam Vingegaard na "Tour" dolazi u upitnoj formi jer nije nastupio na niti jednoj utrci još od sredine travnja i teškog pada na utrci u Baskiji u kojem je slomio ključnu kost i nekoliko rebara te zadobio ozljede pluća pa je tek prije pet dana dobio dopuštenje za dolazak na start "Toura". test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!