Nogomet

U dvoboju Slovačke i Rumunjske remi vodi obje reprezentacije u osminu finala

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.06.2024.
U dvoboju Slovačke i Rumunjske remi vodi obje reprezentacije u osminu finala
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupini E donosi dvoboj između Slovačke i Rumunjske. Dvoboj je to u kojima i jednima i drugim za prolaz odgovara remi...

Nakon što su odigrani susreti drugog kola u skupini E Europskog prvenstva, bilo je jasno kako u posljednjem kolu imamo jednu utakmicu u kojoj će jedan ishod definitivno voditi obje reprezentacije u nokaut fazu.

Igraj na Slovačka - Rumunjska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve četiri reprezentacije u skupini imaju po tri boda i sve četiri reprezentacije i dalje mogu proći s prvog mjesta, ali i završiti na posljednjem mjestu.

Jedini dvoboj u kojem remi osigurava i jednima i drugima prolazak u nokaut fazu je onaj između Slovačke i Rumunjske. Što god da se dogodi u drugoj utakmici u skupini, s remijem je Slovačka treća, a Rumunjska prva ili druga.

Teoretski i jedni i drugi mogu odigrati opreznu utakmicu i zagarantirati si mjesto u osmini finala, međutim iz oba tabora stižu najave kako ih remi ne zanima i žele isključivo pobjedu što je i posve razumljivo.

Svi su dosad upisali pobjedu i poraz, Slovaci su krenuli šokom i slavljem protiv Belgije s 1:0 nakon koje su pošteno priznali kako su imali veliku dozu sreće u tom susretu.

Rumunji su pak jedinu pobjedu upisali također u prvom kolu kada su Ukrajinci potpuno podbacili i Rumunjska ih je uz odličan nastup potpuno nadigrala i svladala s visokih 3:0.

Što su rekli

Edward Iordanescu, izbornik Rumunjske: "Proći ćemo u osminu finala, uvjeren sam da naš put neće završiti u skupini. Svi navijači moraju pronaći snage i nastaviti nas bodriti, uvjeren sam u naš uspjeh jer znam što smo radili u protekle dvije i pol godine."

Francesco Calzona, izbornik Italija: "Znamo da igramo protiv vrlo jake momčadi i dat ćemo sve od sebe a odradimo posao kako treba. Pritisak je veći nego inače, ali to je normalno, na Euru smo. Svi znamo da nas ova utakmica vodi u osminu finala, mentalno bit će jako izazovno, ali dat ćemo sve od sebe."

Mjesto, vrijeme, sudac

Frankfurt, Frankfurt Arena, 18:00

Sudac: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Slovačka: David Hancko (ozljeda)

Rumunjska: -

Prošli dvoboj

Prošli međusobni dvoboj ovih protivnika odigran je još 2013. godine kada su se sastali u prijateljskom susretu, a završilo je 1:1. Poveli su Rumunji golom Bogdana Stancua, a izjednačio je Stanislav Šestak.

Prognoza

Koeficijent na kladionicama je pao na remi i manje je nego na pobjedu bilo koje momčadi. S obzirom da taj ishod odgovara i jednima i drugima, nitko ne bi ostao iznenađen da upravo završi neodlučenim. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovačka1:1Rumunjska
Ukrajina0:0Belgija
1Rumunjska 34:3+14
2Belgija 32:1+14
3Slovačka 33:304
4Ukrajina 32:4-24

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!