Košarka

Hrvatsku u Opatiji očekuje težak ispit uoči olimpijskih kvalifikacija

Mario Borko • srijeda, 26.06.2024.
Hrvatsku u Opatiji očekuje težak ispit uoči olimpijskih kvalifikacija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Večeras od 18:30 na rasporedu je posljednja utakmica pripremnog turnira u Opatiji, a sastaju se Hrvatska i Brazil. Obje su reprezentacije bez većih problema pobijedile Poljsku, a sada će međusobno testirati svoju formu...

Nakon ispadanja hrvatske nogometne reprezentacije s Eura u Njemačkoj, okrećemo se polako prema drugom velikom događaju koji očekuje hrvatski sport ovo ljeto, a to su Olimpijske igre u Parizu. Hrvatski košarkaši tek trebaju pokušati uhvatiti vizu za najveći sportski događaj na svijetu, a formu bruse u Opatiji.

Igraj na Hrvatska - Brazil na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izabranici Josipa Sesara odigrat će večeras i drugu pripremnu utakmicu. Na turniru u Opatiji sudjeluju tri reprezentacije, a nakon 82:68 pobjede protiv Poljske, slijedi nešto teži ispit protiv Brazila. Brazilci su se još lakše obračunali s nedoraslim Poljacima i bit će pravi test za hrvatske košarkaše.

Hrvatska nije izgledala najbolje u prvom dijelu susreta protiv Poljske, Ivica Zubac ju je držao na životu, ali nakon odlaska na odmor na parketu se pojavila neka nova ekipa. Uvjerljiva predstava u nastavku ohrabruje, a najefikasniji na njenom kraju bio je centar LA Clippersa s 19 poena i deset skokova.

Mario Hezonja pridodao se s 15 poena i sedam asistencija, a kapetan Dario Šarić ubacio je deset koševa. Borna Kapusta krenuo je u startnoj petorci i s devet poena i šest skokova opravdao povjerenje, a Jaleen Smith odradio je svoju ulogu razigravača skromno sa samo jednom asistencijom.

Hrvatska nema dobrog iskustva s Brazilcima koji su je pobijedili prije tri godine u Splitu na olimpijskim kvalifikacijama, a bolji su bili i na Svjetskom prvenstvu 2010.

Brazilci su daleko od svojih zlatnih dana kad su bili svjetski prvaci i osvajači olimpijskih medalja, ali uvijek su tu, uvijek su prisutni na velikim natjecanjima i spremni su svakome zagorčati život. Oni su protiv Poljaka također sporije startali, ali su do odmora već imali deset poena prednosti.

Poljska je u trećoj četvrtini još uvijek pokazivala znakove života, ali Brazilci su u zadnjoj dionici otišli na 20 koševa razlike i mirno priveli utakmicu kraju. Završilo 91:75 za momčad Aleksandra Petrovića koji se nedavno vratio na klupu kako bi s Brazilom izborio Olimpijske igre.

Bruno Caboclo, igrač Partizana, bio je najraspoloženiji pojedinac u utakmici protiv Poljske s 21 poenom. Léonardo Meindl pridodao se s 15 koševa i šest skokova, a Maozinha Pereira dao je značajan doprinos s klupe s 18 poena. Bivši igrač Memphis Grizzliesa za manje od 22 minute uhvatio je i 12 skokova te upisao tri asistencije.

Mjesto, vrijeme

Opatija, Sportska dvorana Marino Cvetković, 18:30

Prošli dvoboj

Posljednji puta Hrvatska i Brazil igrali su prije tri godine u Splitu, a momčad koju je i tada vodio Aleksandar Petrović izdominirala je i slavila s 94:67. Isti je trener režirao i posljednju hrvatsku pobjedu protiv Brazila, a bilo je to 2016. na Olimpijskim igrama, rezultat je bio 80:76 u korist hrvatskih košarkaša.

Prognoza

Hrvatska je blagi favorit, ali ovo će biti vrlo tijesna utakmica koja će pokazati jesu li izabranici Josipa Sesara spremni na izazove koji ih čekaju na kvalifikacijskom turniru u Grčkoj. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!