Nogomet

Majstori remija žele ostati neporaženi kod peterostrukog prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 27.06.2024.
Majstori remija žele ostati neporaženi kod peterostrukog prvaka

U sjeni Europskog prvenstva i Copa Americe nastavljaju se neka prvenstva pa tako Norvežani danas igraju dva susreta. U dvoboju 12. kola Lilleström dočekuje KFUM Oslo...

Norveško prvenstvo spada među one u kojima sezona traje unutar iste kalendarske godine pa su tako Norvežani već pregurali trećinu prvenstva. Nakon skoro četiri tjedna stanke, danas nastavljaju s prvenstvom, a na rasporedu su dvije utakmice.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nama je u fokusu dvoboj 12,. kola između Lilleströma i KFUM Osla koje dijele četiri pozicije na ljestvici i dva boda.

Lilleström je četvrti najtrofejniji norveški klub, ima osvojenih pet titula prvaka Norveške, ali sve to spada u daleku prošlost, u vrijeme dok primjerice Hrvatska još nije bila samostalna država.

Trenutno je na 11. mjestu na ljestvici s 13 osvojenih bodova. Ove sezone im,a dosta problema s realizacijom te su samo dvije momčadi lošije od njega po broju postignutih golova.

To nije KFUM Oslo koji je po broju postignutih golova otprilike u sredini lige kao i po broju primljenih. Trenutno je na sedmom mjestu s nizom od tri remija.

Inače, KFUM Oslo ima najviše remija u ligi, više od polovice njegovih utakmica završilo je bez pobjednika. U slučaju pobjede u današnjem susretu, napredovao bi za jedno mjesto dok bi Lilleström u slučaju pobjede napredovao s 11. na sedmo mjesto.

Što su rekli

Andreas Georgson, trener Lilleströma: "Lijepo je ponovno raditi, iza nas je razdoblje od nekih desetak dana u kojem smo dobro radili. Osvježeni smo i uvježbavali smo detalje koji su nam nedostajali. Oslo nam je poznat protivnik, prošle zime smo se susreli i odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem smo vodili, ali u drugom dijelu imali smo puno problema. Dobra su i hrabra momčad koja zna što želi, ne iznenađuje me što dobro igraju ove sezone. Bit će to vrlo zanimljiv izazov za nas."

Mjesto, vrijeme, sudac

Lillestrom, Arasen Stadion, 21:15

Sudac: Mohammad Usman Aslam

Nedostaju

Lilleström: Lars Ranger (ozljeda)

KFUM Oslo: William da Rocha, Mathias Tonnessen (ozljede)

Prošli dvoboj

Prije tri mjeseca susreli su se u prijateljskom dvoboju koji je Lilleström dobio s 3:1 uz golove Thomasa Olsena, Ylldrena Ibrahimaja i Henrika Skogvolda. Pogodak za KFUM postigao je Simen Hestnestest

Prognoza

Izjednačen dvoboj, ali mala prednost ipak domaćinu zbog domaćeg terena, ali i tradicije u međusobnim dvobojima. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!