Tenis

Donna Vekić bez borbe ušla u polufinale Bad Homburga!

Mario Borko • četvrtak, 27.06.2024.
Donna Vekić bez borbe ušla u polufinale Bad Homburga!
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica trebala je danas u Bad Homburgu igrati četvrtfinalni meč protiv Katerine Siniakove, ali Čehinja je predala meč prije početka i tako Vekić poslala u polufinale bez borbe...

Nikada se ne treba radovati tuđoj nesreći, ali za hrvatski tenis odlična je vijest da je Donna Vekić ušla u polufinale Bad Homburga. Osječanka je u četvrtak trebala igrati protiv Katerine Siniakove u četvrtfinalu, ali Čehinja je zbog ozljede predala meč bez borbe.

Igraj na mečeve u Bad Homburgu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

27. igračica svijeta ozlijedila se prošlog tjedna na WTA turniru u Berlinu, ali je unatoč problemima odlučila igrati u Bad Homburgu gdje je branila naslov od prošle godine. Siniakova se već u prošlom meču protiv Ljudmile Samsonove mučila, ali uspjela je slaviti s 2:1 u setovima.

Another horrible slip on the grass as Siniakova gets injured, taking a long medical timeout since
byu/jovanmilic97 intennis

Ipak, dvostruka osvajačica Wimbledona u parovima odlučila je predati meč četvrtfinala bez borbe i slijedi joj utrka s vremenom kako bi bila spremna za nastup u All England Clubu. Zbog odustajanja će izgubiti 172 boda na WTA ljestvici i ispasti iz društva najboljih 30 tenisačica.

Za Donnu su to dobre vijesti jer će ulaskom u polufinale praktički nadoknaditi bodove koje je izgubila prošlog tjedna u Berlinu i tako ponovno doći na rub 40 najboljih igračica na WTA Touru.

Osječanka je protiv Čehinje do sad igrala pet puta, a upisala je jednu pobjedu i četiri poraza. Još uvijek čeka s kim će igrati u polufinalu jer nije završen meč osmine finala između Anne Blinkove i Beatriz Haddad Maie, a pobjednicu tog dvoboj u četvrtfinalu čeka Viktoriya Tomovatest

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!