Nogomet

Argentina bez Messija traži nastavak pobjedničkog niza

Petar Jenjić • subota, 29.06.2024.
Argentina bez Messija traži nastavak pobjedničkog niza
Foto: EPA

U susretu trećeg kola Copa Americe, nogometaši Argentine igraju protiv Perua. Gaučosi u kadru neće imati Lionela Messija, dok momčad s klupe neće voditi ni izbornik Lionel Scaloni...

U noći sa subote na nedjelju igraju se utakmice trećeg kola skupine A Copa Americe. Argentina će u dva sata ujutro po hrvatskom vremenu igrati protiv reprezentacije Perua, a njihov dvoboj na Hard Rock stadionu u Florida Gardensu sudit će Meksikanac Carlos Arturo Ramos.

Igraj na Argentina - Peru na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualni osvajač ovog natjecanja, kao i aktualni svjetski prvak, Argentina je u prva dva kola upisala dvije pobjede bez primljenog pogotka i postala prva reprezentacija koja je osigurala plasman u četvrtfinale. Još ostaje pitanje protiv koga će igrati, s obzirom na to da u drugoj skupini po tri boda imaju Ekvador i Meksiko.

Na početku turnira slavila je s 2:0 protiv Kanade pogocima Juliana Alvareza i Lautara Martineza, dok je u drugom kolu minimalno slavila protiv Čilea. Lautaro Martinez zabio je za pobjedu 1:0 dvije minute prije kraja susreta. Cijelu utakmicu za Gaučose odradio je Lionel Messi, iako od ranije nije bio potpuno spreman zbog problema s ozljedom.

Zbog toga će Messi preskočiti današnji dvoboj, kao i ostati pod znakom pitanja za četvrtfinale. Utakmicu s klupe neće voditi izbornik Lionel Scaloni koji je zaradio jednu utakmicu suspenzije od strane CONMEBOL-a jer se njegova momčad kasno vratila s povratkom na teren iz svlačionice uoči početka drugog poluvremena.

U zadnjih 59 utakmica Argentina je izgubila samo dvije, protiv Saudijske Arabije na Svjetskom prvenstvu i protiv Urugvaja prošlog studenog u kvalifikacijama za novu svjetsku smotru. Trenutno je na nizu od sedam pobjeda. Zbog toga je pred Peruom jako težak zadatak, a slaviti jednostavno mora, ako želi zadržati nade za prolazak skupine.

Na otvaranju turnira odigrao je bez golova protiv Čilea, dok ga je Kanada svladala u drugom kolu s minimalnih 1:0. Osim pobjede večeras, još mu se neki rezultati moraju poklopiti. Zadnju pobjedu protiv Argentine upisao je još daleke 1997. godine, a nakon toga odigrali su 16 međusobnih utakmica.

Što su rekli

Walter Samuel, pomoćni trener Argentine: "Ulogu velikog favorita teško je uzeti, pokušavamo se fokusirati jednu po jednu utakmicu. Nakon Perua, sljedeći je odlučujući i gledamo na to kao na finale. Znamo da će nam protivnik biti težak, ali svakog uzimamo s maksimalnom dozom ozbiljnosti, kao i svakog sljedećeg, bez obzira na to hoće li biti Ekvador ili Meksiko."

Jorge Fossati, izbornik Perua: "Igrat ćemo s ciljem da pobijedimo, ali za tako nešto morat ćemo biti dobri i u napadu i u obrani. Želimo pobijediti u svakoj utakmici, ali ovo nam mora biti dobra podloga za slaganje jake momčadi za ono što nam nedostaje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo."

Mjesto, vrijeme, suci

Hard Rock Stadium, Miami Gardens, 02:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Cesar Arturo Ramos (Meksiko)

Nedostaju

Argentina: Messi, Acuna (ozljede)

Peru: Araujo (crveni karton), Advincula (pod upitnikom)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, polovicom listopada prošle godine, Argentina je slavila na gostovanju s 0:2.

Prognoza

Argentina je u ulozi favorita i večeras, ali s obzirom na to da joj pobjeda nije nasušno potrebna, možda se dogodi i iznenađenje. test

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Argentina2:0Peru
Kanada0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Copa America 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Argentina2:0Peru
Kanada0:0Čile
1Argentina 35:0+59
2Kanada 31:2-14
3Čile 30:1-12
4Peru 30:3-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!