Košarka

Bivši MVP ostaje u Clippersima za samo četiri milijuna dolara po sezoni

Mario Borko • subota, 29.06.2024.
Bivši MVP ostaje u Clippersima za samo četiri milijuna dolara po sezoni
Foto: EPA

Najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski potvrdio je da će Russell Westbrook aktivirati svoju igračku opciju u ugovoru i da će i iduće sezone nositi dres LA Clippersa...

Na karijeru Russella Westbrooka za nekih 20 godina gledat će se kao blistavu. Bivši MVP NBA lige i u dva navrata njen najbolji strijelac, posljednjih je godina doživio velik pad svoje karijere te postao svojevrsni predmet sprdnje, što nikako nije zaslužio.

Amerikanac je do prije dvije godine bio jedan od najplaćenijih igrača u ligi, a onda je po isteku tog ugovora potpisao dvogodišnji s Los Angeles Clippersima. Prvu je odradio, a o aktivaciji druge godine ugovora odlučivao je sam igrač.

Najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski javlja da će Westbrook aktivirati svoju opciju i ostati igrač Clippersa i u novoj sezoni. Činjenica da je deveterostruki All-Star prihvatio ugovor od četiri milijuna dolara po sezoni jasan je znak da boljih opcija nije imao.

Westbrook je prošle sezone uglavnom u igru ulazio s klupe, u regularnom dijelu sezone bilježio je 11 poena, pet skokova i četiri i pol asistencija po utakmici, ali u doigravanju su se te brojke prepolovile. Razigravač je pao na samo šest poena uz katastrofalan šut iz igre od 26 posto.

Navijači nemaju milosti za pad nekad velike zvijezde, ali on će ih u 36. godini pokušati razuvjeriti. Ostaje za vidjeti hoće li ga Clippersi razmijeniti ili će ostati u momčadi, ali vremena da se Westbrook umirovi s titulom NBA prvaka je sve manje.

Dodajmo i to da će D'Angelo Russell aktivirati svoju igračku opciju i tako produžiti ugovor s Los Angeles Lakersima na dodatnih godinu dana. 28-godišnjak će zarađivati 18.7 milijuna dolara. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!