Vodeni sportovi

Hrvatska svladala Mađarsku boljim izvođenjem peteraca

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 30.06.2024.
Hrvatska svladala Mađarsku boljim izvođenjem peteraca
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija slavila je u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, uoči Olimpijskih igara u Parizu. Sljedeći tjedan Barakude će igrati na turniru u Sardiniji...

Hrvatski vaterpolisti u pripremnoj su prijateljskoj utakmici pred nastup na Olimpijskim igrama, na bazenu Mladosti uz Savu, svladali Mađarsku sa 16:15 (4:1, 3:3, 2:3, 3:5; 4:3) boljim izvođenjem peteraca.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Loren Fatović s pet i Konstantin Harkov s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok je Krisztian Manhercz bio strijelac četiri pogotka za Mađarsku.

Hrvatska je mnogo bolje otvorila susret, u drugoj četvrtini vodila i sa 6:1, no uslijedio je veliki pad pa je Mađarska smanjila na 7:6 pred kraj trećeg dijela.

U posljednjoj četvrtini Mađarska je uspjela i poravnati na 10:10, a iako niti u jednom trenutku nije i povela, golom u zadnjoj sekundi je izborila peterce.

Prilikom izvođenja peteraca hrvatski vratar Marko Bijač je u petoj seriji zaustavio udarac Vigvarija da bi Marko Žuvela potom donio pobjedu Hrvatskoj.

Hrvatska će sljedećeg tjedna igrati na turniru na Sardiniji gdje ju uz domaćina Italiju očekuju još Španjolska i Grčka. test

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Mađarska 16:15 (nakon peteraca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!