Košarka

Doktorska disertacija Hrvatske i visoka pobjeda nad Slovenijom!

Petar Jenjić • utorak, 02.07.2024.
Doktorska disertacija Hrvatske i visoka pobjeda nad Slovenijom!
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je visoku pobjedu na otvaranju Olimpijskog kvalifikacijskog turnira protiv Slovenije. Od početka do kraja je potpuno dominirala i zasluženo slavila...

Zaista briljantnu utakmicu u svim segmentima igre odigrala je hrvatska košarkaška reprezentacija protiv Slovenije na otvaranju Olimpijskog kvalifikacijskog turnira. Izabranici Josipa Sesara upisali su pobjedu rezultatom 108:92.

Igraj na Olimpijske kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od samog početka Hrvatska se nametnula na obje strane terena i koristila vrlo slabu večer Slovenaca. Ne samo u šutu, nego i na energetskom nivou i velikim brojem asistencija. Teško je izdvojiti jednog igrača jer svi koji su bili na terenu dali su svoj doprinos.

Pokvaren semafor

Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine pokvario se semafor iznad jednog koša. Prekid i popravak trajali su oko 30 minuta.

Ritam utakmice na otvaranju išao je u hrvatsku korist. Dario Šarić dobro je otvorio dvoboj, poenima i razigravanjima, a ni vanjski šut nije bio loš. Slovenci su dosta promašivali, ponešto i otvorenih šuteva, a nakon ubačaja Gorana Filipovića, naši su imali okruglih deset razlike (15:5).

Dosta su forsirali Slovenci u napadu, ali gotovo ništa nisu pogađali, dok s druge strane nisu imali pravi odgovor na igru hrvatske u napadu. Na koncu prve četvrtine Hrvatska je imala odličan rezultat i prednost od 15 razlike (31:16).

Puno agresivnije ušli su Slovenci u drugu četvrtinu i već su nakon dvije i pol minute ušli u bonus. Hrvatska je nastavila s pametnom igrom i koristila činjenicu da protivnik ništa nije ubacivao izvana. Sve do posljednje minute i pol druge četvrtine. Hrvatska je održavala dvoznamenkastu prednost i nakon 20 minute imala 54:41.

Slovenija je počela pogađati izvana i spustila se na minus deset, ali sa sedam uzastopnih poena naši su se košarkaši vratili u veću prednost. Nakon dvije vezane trice Filipovića uspjeli su doći do okruglih 20 razlike (74:54). Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine pokvario se semafor iza koša i uslijedio je duži prekid.

Nakon pola sata pauze nastavljena je igra u istom ritmu, a razigrao se Danko Branković koji je ušao nakon četiri osobne Ivice Zupca. Uoči zadnjih deset minuta Hrvatska je imala 25 koševa viška (93:68). Do kraja utakmice prevelikih problema za naše nije bilo, iako su Slovenci malo smanjili zaostatak.

Prvi strijelac Hrvatske bio je Goran Filipović s 21 poenom i šest asistencija, Dario Šarić ubilježio je triple double od 19 koševa, deset skokova i deset asistencija, Danko Branković 15 poena (7/7 iz igre), a Mario Hezonja 12 koševa, šest skokova i osam asistencija.

Kod Slovenije je Luka Dončić ubacio 26 koševa, 11 skokova i deset asistencija, Klemen Prepelič dodao je 19 poena. test

Olimpijske kvalifikacije:
Slovenija - Hrvatska 92:108

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!