Košarka

Sesar: 'Momčad uvijek izvuče nešto i ovi momci su to shvatili'

Petar Jenjić • utorak, 02.07.2024.
Sesar: 'Momčad uvijek izvuče nešto i ovi momci su to shvatili'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Josip Sesar, bio je zadovoljan izvedbom protiv Slovenije i pobjede na otvaranju kvalifikacijskog turnira. Istaknuo je da je ovo bila momčadska pobjeda, ali i tek prva utakmica...

Odlično je odigrala Hrvatska protiv Slovenije i pobjedom otvorila nastup na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru. Na press konferenciji bio je i izbornik Josip Sesar:

Igraj na Olimpijske kvalifikacije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam svojim igračima, mislim da smo potpuno ispunili naš plan. U svakom smo trenutku znali što želimo napraviti, koga napadati i ono najvažnije, svake sekunde znali smo kako igrati obranu nad Dončićem. Ovo je prva utakmica na turniru, brzo ide sljedeća i moramo ovo zaboraviti te se fokusirati na Novi Zeland."

Dario Šarić upisao je triple-double:

"Dario Šarić je naš kapetan, naš vođa. Sjajna utakmica, kontrolirao je cijelo vrijeme ritam utakmice uz Smitha. On je na poziciji kreatora. Kad je na poziciji četvorke, kad igra s loptom, jedna je od najboljih, ako ne i najbolja četvorka na toj poziciji u Europi. Ono što želim naglasiti, mi smo momčad i ekipa. Ispadaju neke parole, ali stvarno igramo svi za jednog i jedan za sve. U svakom trenutku pronalazimo najboljeg igrača i poziciju."

Bila je to jedna momčadska pobjeda:

"Kad se Slovenija počela vraćati, Filipović je uzeo odgovornost na sebe. Znali smo kako će Slovenija s Nebom braniti taj pick and roll, znali smo da će nam se tu otvoriti dosta pozicija. Kasnije mu se otvorila kad je Sekulić spustio petorku s pet niskih. Bio je nesporazum u komunikaciji i opet je ostao sam. Zadnju utakmicu u Opatiji nam je Mario Hezonja zabio 40 poena, danas Dario ima tu svoju rolu, sjajna rola Zupca, mi smo stvarno igrali jednu od boljih utakmica otkad sam na ovoj poziciji. Zubac nije igrao 15 minuta, Hezonja nije bio u onom ritmu u kojem je bio zadnje dvije utakmice i u veljači kad je igrao. Mislim da momčad uvijek izvuče nešto i ovi momci su to shvatili. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Pobjeda je nekad manje ili više izražena, nekad dođe i poraz, ali bitno je da svi na terenu dišemo kao jedan."

Plan utakmice?

"Ja sam prije utakmice uvjeravao igrače: Slovenija ima Dončića koji igra od jedan do četiri, jedan je od najboljih. Ako uzmemo roster: Hezonja na trici, nemaju odgovora, Šarić na četvorci, nemaju odgovora, Zupca na centru, nemaju odgovora na nas. Jedina ideja i cilj i misija za ovo je bila uvjeriti igrače da smo tu bolji od njih. Dončića smatram najboljim igračem današnjice, njega i Jokića. Očito je da nije u dobro stanju, da ima dosta fizičkog umora i problema s koljenom."

Hrvatsku već u srijedu čeka Novi Zeland s početkom u 16:30 sati. test

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!