Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši puni samopouzdanja čekaju bitku za Ligu nacija

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 03.07.2024.
Hrvatski odbojkaši puni samopouzdanja čekaju bitku za Ligu nacija

Hrvatska izabrana muška odbojkaška vrsta, u ponedjeljak je rano ujutro krenula put Kine, gdje se u Linyiju igra Challenger kup, natjecanje za nastup u prestižnoj VNL, Ligi nacija u kojoj su i hrvatske odbojkašice lani sudjelovale.

Na put dugačak više od 24 sata, uz tri promjene zrakoplova i još ponešto cestovnih vozila, izbornik Igor Juričić poveo je isti sastav koji je nastupao i u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi, i koji je srebrom s Final Foura u Osijeku stekao pravo, uz pobjednika Ukrajinu, za nastup na Challenger kupu u Kini.

Igraj na Challenger kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči ovog turnira, koji je na neki način ocijenjen kao glavni ovoljetni cilj naše reprezentacije, izbornik Igor Juričić je rekao: "Nakon Final Foura u Osijeku imali smo četiri dana odmora poslije čega smo odmah krenuli s nastavkom rada. Analizirali smo polufinale i finale Zlatne europske lige, popravili one stvari s kojima nismo bili do kraja zadovoljni, još malo poboljšali igru i čini mi se da spremni odlazimo na ovaj turnir."

Ždrijeb u četvrtfinalu dodijelio nam je poznatog suparnika, Belgiju koju su naši savladali u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi s 3:1, dok smo od njih lani jednom izgubili, a jednom ih dobili, s identičnih 3:1. Susret se igra u četvrtak 4. srpnja s početkom u 13.30 sati po našem vremenu. "Zapravo se uopće nismo toliko bavili Belgijcima koliko nama samima. Znamo ključ kako ih dobiti, isto kao što i oni vjerojatno znaju kako dobiti nas, jer se dobro poznajemo. Možda je čak i dobro što se u prvom susretu sastajemo s europskom momčadi, možda će donekle ipak biti lakše jer su nam informacije dostupnije. Iako, sam je turnir velika nepoznanica, dug je bio put do Kine, pitanje je i kako ćemo se adaptirati u tako kratkom vremenu jer je šest sati vremenske razlike. Stoga smo i cijelu priču podijelili i tri etape: put, dolazak i regeneracija te fokus na utakmice."

Samo pobjednik stječe pravo igranja na velikoj sceni, u VNL-u, što je san svakog odbojkaša. Ždrijeb pobjednika našeg susreta u polufinalu gura na pobjednika meča Ukrajina – Čile, dok su u drugom dijelu ždrijeba četvrtfinalni parovi Kina i Meksiko te Egipat i Katar.

"Ne opterećujemo se time, već idemo isključivo susret po susret. Dakle, prvo je Belgija i fokus je na tome. Ponavljam, dobro smo trenirali, osvježili smo se i nismo se opterećivali mogućim suparnicima već smo nastojali popraviti naše nedostatke. Puno smo radili na bloku i obrani, momčad je odlično reagirala i mislim da smo spremni za ovu fazu natjecanja", rekao je na kraju izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Igor Juričić koji sa svojim pulenima želi ostvariti do nedavno samo sanjalački cilj koji je sada postao puno realniji, jer hrvatski odbojkaši sazrijeli su sada i za veće domete. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!